Kézilabda: a katariak Veszprémből várnak kölcsönjátékosokat a vb-re

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 09:57
Az MKB Veszprém minél hamarabb megkezdené a férfi kézilabda NB I döntőjét a Pick-Szeged ellen, amiben az is szerepet játszik, hogy néhány játékosukat kikölcsönöznék a májusi klub-világbajnokságra.

A Nemzeti Sport veszprémi információi szerint az MKB már május 3-án játszana, hogy aztán kölcsönadhassa néhány – egyelőre meg nem nevezett – játékosát a katari al-Szaadnak, amely május közepén a nemzetközi szövetséggel közösen ismét férfi klubcsapat vb-t (Super Globe 2011) rendez.

Hogy a meghívott európai sztárcsapatokkal (Kiel, Ciudad Real) szemben erős gárdát tudjon kiállítani, az arab klub hagyományosan kölcsönvesz néhány világklasszist. Tavaly Ivano Balic, Kiril Lazarov és Jakov Gojun szerepelt a katari együttesben (Tonci Valcic és Denis Spoljaric pedig a libanoni al-Szaadban játszott).

Ami a magyar bajnoki döntőt illeti, az MKSZ korábban megadta a lehetséges öt összecsapás (elméleti) játéknapjait (május 8., 15., 22., 25., 29.); a csapatok és az érdekelt tévétársaságok (Sport Klub, RTL Klub) egy-két napon belül mondják ki az utolsó szót.

FÉRFI KLUBCSAPAT-VB
Doha (Katar), május 14–18.
A-csoport: Kiel (német), al-Rajan (katari), al-Szaad (libanoni), Pinheiros (brazil)
B-csoport: Ciudad Real (spanyol), al-Szaad (katari), Zamalek (egyiptomi), Southern Stars (ausztrál)
A korábbi győztesek. 1997 (Bécs): Santander (spanyol). 2002 (Doha): al-Szaad (katari). 2007 (Kairó): Ciudad Real. 2010 (Doha): Ciudad Real

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik