Kézi: Zubai halmozottan hátrányos fiatalokhoz látogat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 21:37
A Bajai Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Pedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon Zubai Szabolcsot látja vendégül csütörtökön. Az oktatási intézmény immár három éve tagja a Magyar Kézilabda-szövetség „Kézilabda az iskolában” című programjának – adta hírül a szövetség honlapja.

A bajai oktatási intézmény enyhe értelmi fogyatékos, magatartási zavarokkal küzdő, illetve halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozik. Az itt nevelkedő gyerekek életében fontos szerepet játszik a sport, ezek közül is a kézilabda vált közkedvelt elfoglaltsággá és szenvedéllyé. A fiatalok rendszeres edzési lehetőséget kapnak, tavaly a serdülőbajnokságban is elindultak, ahol szép eredményeket értek el – olvasható a keziszovetseg.hu-n.

A fiatal játékosok kézilabda iránti rajongása olyan mértékű, hogy az intézményben emlékfalat állítottak a csapat példaképeivé vált Ilyés Ferencnek és Zubai Szabolcsnak. Ennek apropóján 2018. április 5-én, csütörtökre a bajai intézmény élménybeszámolóra invitálta Zubai Szabolcsot (Ilyés Ferenc a válogatottbeli elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a rendezvényen). A program keretében a gyerekek és a pedagógusok rövid videós összeállítást mutatnak be Zubai Szabolcsról, valamint a gyerekek kérdéseket tesznek fel a kézilabdázónak, az eseményt pedig rövid kézilabdajáték zárja.

Helyszín:
Bajai Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Pedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon
6500 Baja, Barátság tér 18.
Időpont:
2018. április 5., csütörtök, 14.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik