Kézi: Amorim szerint rövid időn belül fantasztikus csapatuk lesz

Vágólapra másolva!
2015.07.26. 13:23
null
Szombaton hazatértek a győriek
Véget ért a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának egyhetes roglai edzőtábora. A klub hivatalos honlapja két új játékost, Tomori Zsuzsannát és Nycke Grootot, valamint a hosszú kihagyás után visszatérő Eduarda Amorimot kérdezte a tapasztalatokról.

 

„Kicsit fáradt vagyok így öt nap után, naponta kétszer három órát edzettünk. Ebben mondjuk benne vannak a taktikai egyeztetések is, de így is megérzem a mögöttünk lévő napokat. A játékstílus teljesen más, mint amit eddig játszottam, itt rengeteg a váltás, amit meg kell szokni. De ahogy látom, nem lesz ezzel gond, jó az összhang. Az egyik edzésen Dudával, Yvettel és Szimóval álltunk a falban, és azon nevettünk, hogy ember legyen a talpán, aki ezt a falat majd átlövi…” – mondta Tomori Zsuzsanna a gyorietokc.hu-nak.

„A hangulat szuper, mindenki nagyon kedves és segítőkész, ehhez a csapatépítő programok is hozzájárultak. Egyik este kivonultunk a műfüves pályára, ahol Ambrosék vetélkedőt szerveztek, mindenféle ügyességi feladatot kaptunk. Például egy törölközővel kellett teniszlabdát célba juttatni, na ez nagyon vicces volt” – tette hozzá a Fraditól visszatérő átlövő.

Nycke Groot szerint jól halad a beilleszkedése, így idővel már nem csak honfitársával fogja tartani ideje nagy részét.

„Óriási élmény volt az első edzésen ennyi szurkolót látni a lelátókon, még soha életemben nem tapasztaltam ilyet. Tudtam, hogy Győrben szeretik az emberek a kézilabdát, de hogy ennyire! Kicsit emiatt idegesebb is voltam, még ha nem is látszódott rajtam, nagyon igyekeztem. Az edzőtábor szuper volt, bár borzasztóan kemény, éppen hogy életben vagyok. Ugyanakkor a közösség is szépen épül, a vicces vetélkedőn rengeteget nevettünk. Az első hetekben természetesen Yvettel töltjük együtt a legtöbb időt, de egyre jobban megismerem a lányokat, a többiekkel is együtt kávézunk, beszélgetünk, szerintem lesznek majd más barátságaink is a csapaton belül. A lányok végtelenül kedvesek és segítőkészek, itt nagyon könnyű jókedvűnek és pozitívnak lenni. Nagyon jól érzem magam!”

Eduarda Amorim úgy érzi, pár hét múlva már újra teljes értékű lesz.

„Várakozáson felül van a térdem, amelynek nagyon örülök. Rengeteget dolgoztam az utóbbi hónapokban, hogy mielőbb visszatérhessek, és most bátran kell játszanom, nincs más választásom. Tulajdonképpen a feladatok, az edzésmunka legnagyobb részét tudom végezni a lányokkal, így pár hét, és teljes értékű leszek, úgy érzem. Néha még fáj, de ez normális. Térdgépre lesz azért szükségem, már meg is jött, ismerkedek vele. A csapat egyszerűen fantasztikus, jobb, mint amire számítottam. Mindenki vérprofi, a közösség csodás, és ez átsegít bennünket a kemény edzéseken. Elszántságot látok a csapaton, de reváns hangulat azért nincs, hiszen minden új szezon kihívást jelent. A játékosok mentalitása tökéletes, ha így haladunk, akkor rövid időn belül fantasztikus csapattá fogunk érni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik