HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.08 20:36 Frissítve: 2018.11.08 20:37

Kézi: Még néhány évig játszom – Görbicz készül a civil életre is

Rendkívüli küldöttgyűlést tartott a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ). Az eseményen a küldöttek elfogadták a szövetség új alapszabályát, valamint elnökségi taggá választották Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. Az NSO Tv videóján megmutatjuk, hogyan folyt le a szavazás, illetve beszélgettünk Kocsis Máté mellett Kirsner Erikával és Görbicz Anitával is – a Győr játékosának a jövője is szóba került.

 

 

Az MKSZ elnöke, Kocsis Máté szerint ha van sportoló, akiknek szinte kötelesség helyet adni a szövetség elnökségében, akkor az Görbicz Anita és Nagy László.

„Hosszú évek óta nemcsak kiválóságai ennek a sportágnak, de a magyar válogatott csapatkapitányai is voltak. És ebbe a sorba illeszkedik egy korábbi kiváló sportoló is, Kirsner Erika, aki bár nagyszerű kézilabdázó volt, most mégis a kiemelkedő szervezőkészsége hívta őt a szövetség elnökségébe.”

A felkérés után Görbicz Anita első gondolata az volt, hogy vajon csak viccelnek-e vele.

„Természetesen tudtam, hogy komoly ez a felkérés, és egyből azt mondtam, hogy elfogadom, mert egy sportolónak ez hatalmas megtiszteltetés. Nagyon boldog vagyok és egy kicsit büszke is magamra. Megígérem, hogy megpróbálok mindent, amit rám bíznak, százszázalékosan teljesíteni. Szeretném a kézilabdát tovább népszerűsíteni. Az ember így harmincöt év felett már elgondolkozik azon, hogy mi lesz a pályafutása után. Természetesen még kézilabdázni szeretnék, nem kívánom abbahagyni, de szeretnék feladatokat kapni itt az elnökségben, és olyan dolgokat véghez vinni, amik már a civil életemben fognak szerepet játszani. Most azonban még a kézilabda is fontos.”

Amikor arról kérdeztük, meddig tarthat a sportpályafutása, röviden ennyit mondott:

„Még néhány évig biztosan. Remélem legalábbis...”

 

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!

2019.01.17 22:17:49

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Merthogy a kapus japán megfelelője olyan szókép, amely a középkorba visszanyúlva magyarázza a várvédő tevékenységének lényegét.

2019.01.17 18:19:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppemhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Máthé remekül szállt be, 25 percig vezettünk, de a svédekben több tartalék volt, és 33–30-ra nyertek.