Kézi: Imre, Sótonyi, Gyurka, Csoknyai - repkednek a nevek a válogatottnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 12:03
null
Csoknyai István egyszer már megpróbálta a felnőtt válogatottnál<br />(Fotó: Mirkó István)
Gyorsan kell dönteni Mocsai Lajos utódjáról, mert októberben már meccseket játszik a válogatott. Akárki is lesz az utód, a folyamatosság nagyon fontos – vélte Buday Ferenc MKSZ-szakfelügyelő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Buday szerint vannak alkalmas fiatal magyar trénerek, például Imre Vilmos, Sótonyi László, Gyurka János vagy Csoknyai István. Buday Ferenc szerint Mocsai Lajos nem lemondott, hanem megegyezett egy új pozícióról egyéb elfoglaltságai miatt.

„Akárki lesz az utódja, nagyon fontosnak tartom a folyamatosságot csapatépítésben, stratégiában, koncepcióban, hiszen októberben már fontos meccsek jönnek, nem szabad hirtelen döntéseket hozni. Hogy külföldi vagy magyar kapitányra voksolnék-e inkább? Majd a szövetség eldönti, de személyes véleményem szerint van több olyan magyar edző, aki el tudná látni a feladatot – ám őket be kell vezetni ebbe a pozícióba Mocsai Lajos segítségével. Ott van például Csoknyai István, aki egyszer már megpróbálta, ám háttértámogatás nélkül; ott van Gyurka János, Sótonyi László vagy Imre Vilmos - van kínálat, csak meg kell találni az elhivatott új kapitányt" – vélekedett Buday Ferenc.

„Mocsai Lajos a magyar kézilabdaélet meghatározó, legkomolyabb szakmai ismeretekkel bíró edzője. Azon lehet persze polemizálni, hogy a rosszul sikerült vb-selejtező után lett volna célszerűbb távoznia vagy most, ahogyan tette. Mocsai nem szeret megállni egy kudarc után, vesztesként kivonulni, ő ki akarta volna javítani a hibákat, csakhogy közben adódott a Testnevelési Egyetemen a rektori pályázat lehetősége és adódott a válogatott körüli polémia is, döntenie kellett tehát. Szerintem ő nem lemondott, hanem megegyezett a szövetséggel egy más munkakörről, így az akadémiára fókuszál és szakmai igazgató lesz." – tette hozzá a neves edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik