Kézi: félmilliárd forintból épül csarnok Mórahalmon

Vágólapra másolva!
2016.05.25. 15:11
Címkék
Szabványos méretű kézilabdapályával rendelkező sportcsarnok épül az év végére Mórahalmon, az 508 millió forintos beruházás fedezetét a TAO-támogatás mellett a Csongrád megyei kisváros önkormányzata és a Tisza Volán SC biztosítja.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke a csarnok szerdai alapkőletételén elmondta, a szervezet kiemelt célja, hogy minél jobb feltételeket biztosítson a sportolni vágyó gyermekeknek.

A társasági adóátengedés (TAO) rendszerének öt évvel ezelőtti elindítása óta az igazolt magyar kézilabdázók száma több mint a duplája lett, 24 ezerről 52 ezerre növekedett. Ez azt mutatja, a sportág infrastruktúrájának fejlesztésére szánt pénz jól megtérülő befektetés – hangsúlyozta az elnök.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere közölte, a település három sportágban, labdarúgásban, vízilabdában és kézilabdában szeretne regionális utánpótlásközponttá válni, ezért kezdett sportlétesítményeinek fejlesztésébe. Első lépésként három futballpálya készült el a kiszolgáló létesítményekkel, decemberre megépül az 1900 négyzetméteres kézilabdacsarnok, és a tervek szerint 2017 elején elkezdődik az uszoda építése.

A tehetséges gyermekek tervszerű tehetséggondozásához a szakmai hátteret a szakszövetségek biztosítják. A létesítményekben a járás gyermekei mellett várják a vajdasági fiatalokat is, Szabadka az ásotthalmi átkelőn keresztül csupán félórányira van Mórahalomtól – mondta a politikus.

A beruházás 508 millió forintos költségéből 348 millió forintot az MKSZ által jóváhagyott TAO-támogatás fedez, az önkormányzat önereje 152 millió, a Tisza Volán SC hozzájárulása mintegy 8 millió forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik