Kézi: „Dujsebajev nem nagyon szereti a kompromisszumokat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 11:46
null
A júniusi vb-pótselejtezős kudarc után kell új utakra lépnie a válogatottnak az új szakmai stábbal (Fotó: Hegedüs Gábor)
Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott napokban kinevezett szövetségi kapitánya nem igazán szereti a kompromisszumokat. Legalábbis erről nyilatkozott a másodedzőjének felkért Sótonyi László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A csurgói szakember elmondta azt is, hogy az idő rövidsége miatt a válogatottnál egyelőre nagy változásokra nem lehet számítani, ő pedig nagyon kíváncsian várja a közös munkát az általa játékosként és edzőként is a világ legjobbjai között számon tartott szakemberrel, aki több kéziiskola stílusát ötvözi, és gyorsan képbe került a magyar viszonyokat illetően.

 

„Tisztelem az eredményeit, amit játékosként, majd edzőként elért, mindkettőt tekintve a világ legjobbjai között tarthatjuk számon – nyilatkozta Sótonyi László. – Személyesen múlt hét szerdán találkoztunk először, és a győzni akarás, ami jellemzi őt, hasonlít ahhoz, amit én szoktam mondani a játékosaimnak. Olyan gyorsan történt minden, a szövetség részéről a döntés, a kapitány kinevezése, az én felkérésem, majd a mi találkozásunk, hogy alig maradt valamire időnk, sok hivatalos programunk volt. Próbáljuk Skype-on tartani a kapcsolatot Talanttal, aki felkészülten, már huszonnyolcas kerettel érkezett. Ismeri a magyar játékosokat, és nemcsak a BL-ben szereplőket, hanem a többiekkel kapcsolatban is képben volt, milyen tervei vannak velük. A Magyarországon dolgozó BL-s klubedzőkkel, a szegedi Pastorral és a veszprémi Ortegával már felvette a kapcsolatot, ők segítettek abban, hogy a kapitány képbe ilyen gyorsan legyen a honi viszonyokat illetően.”

A válogatott soron következő fellépése a Portugália elleni Eb-selejtező lesz október végén Miskolcon. Az új kapitány és stábja ott mutatkozhat be.

„Nagy változtatásokat ilyen rövid idő alatt nem lehet csinálni, ráadásul ő is klubedző, és a versenynaptár sem teszi lehetővé, hogy előtte összetartása legyen a válogatottnak. Rövid a közös munkával a meccs előtt eltöltött időnk, mindössze két nap. Arra ez bizonyosan nem elég, hogy egy újfajta személetet, taktikát, felfogást a játékosok megismerjenek, viszont erős keretről, jó kézilabdázókról van szó. Arra minden bizonnyal elég, hogy egy új irányt megszabjon a kapitány, és a csapat meg elinduljon azon az úton. Az a személyes tapasztalaton az új kapitányról, hogy nem nagyon szereti a kompromisszumokat, viszont minden pillanatban, minden idegszálával azért küzd, hogy a mérkőzést megnyerje, a következő feladatot teljesítse. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit szeretne, ilyen szempontból a játékosok felé is konkrét követelményrendszer lesz, amit végre kell hajtaniuk, és erről én azt gondolom, hogy ez jó, mert számon kérhető dolgok vannak. A spanyolos iskola az ő oroszos múltjával együtt kiegészítve jellemzi a kapitányt edzőként. Ez sok edzést jelent, sok munkával. közben alázatosnak kell lenni, dolgozni kell, viszont benne van az elképzeléseiben a spanyolosan kidolgozott részletes taktika is. Kíváncsian várom a közös munkát, a feladatok megosztását, és azt, hogy sikerül-e előrébb vinnünk a csapatot, mert a válogatott sikeres szereplése a legfontosabb.”

A SÓTONYI LÁSZLÓVAL KÉSZÍTETT INTERJÚT ITT NÉZHETI MEG TELJES EGÉSZÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik