Kézi BL: Grimsbö és Mikler nagyot védett, Háfra csodagólt lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 09:33
null
Kari Aalvik Grimsbö is kivette a maga részét a Győr sikeréből (Fotó: Földi Imre)
Az európai szövetség szokás szerint megválasztotta a hétvége legjobbjait a kézilabda Bajnokok Ligájában: a férfiaknál Mikler Roland védése került be a legjobb ötbe, míg a nőknél Háfra Noémi bombagólja és Kari Aalvik Grimsbö parádés reflexmozdulata is előkelő helyen szerepel a listán.

Mikler Roland Raúl Entrerríos jobb felső sarokra tartó lövését szedte ki a Barcelona ellen 29–26-ra megnyert mérkőzésen – az EHF a forduló 3. legnagyobb védésének választotta meg a Telekom Veszprém magyar válogatott kapusának a megmozdulását.

A nőknél taroltak a magyar csapatok (és játékosaik), Háfra Noémi órási góllal jelentkezett a szlovén Krim Ljubljana otthonában, Bíró Blanka remek védésekkel járult hozzá a sikerhez. Mindketten a lista második helyén végeztek, utóbbit a Győr kapusa, Kari Aalvik Grimsbö előzte meg, aki elképesztő bravúrral, lábbal hárította Mathilde Kristensen ziccerét.

Háfra Noémi bombagólja



Bíró Blanka parádés védései (a második legnagyobbnak megválasztott 0:08-tól)

A forduló legjobbja szokás szerint három játékos közül kerül ki, a Győrben hét találatig jutó Kari Brattset és a kilenc gólt szóró ferencvárosi Klujber Katrin – ő néhány héttel korábban a legjobb újonc volt – mellett Djurdjina Jaukovicsra (Buducsnoszt Podgorica, 12 gól) lehet szavazni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik