Kézi: a Szeged meglepné a Veszprémet a Szuperkupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 14:55
A Magyar Kézilabda-szövetség kezdeményezésére vasárnap első alkalommal kerül sor a Szuperkupára, amelyen a női és a férfi NB I első és második helyezettjei találkoznak. Az eseményt 2014 és 2018 között évente rendezik majd meg, először a Veszprém Arénában.

Az MKSZ hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Szuperkupát, amelynek keretében egy napon, egy helyszínen kerül sor a női és férfi NB I első két-két helyezettjének díjmérkőzéseire.

„Megegyezés született arról is, hogy az elkövetkező esztendőkben más-más helyszínen és rendezővel, évente sorra kerül az esemény. 2015-ben az új győri aréna tölti be a házigazdai szerepet, és amennyiben az előttünk álló években is a Szuperkupa résztvevői lesznek a klubok, akkor Szeged, valamint a Ferencváros rendezésében Budapest is otthont ad majd a Szuperkupának, ugyanakkor semleges helyszínen egy alkalommal az MKSZ lesz a házigazda" – mondta el Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke, hozzátéve, hogy ez a meccspár méltó felvezetése a szezonnak.

Kelecsényi Ernő, a Győri ETO elnöke szerint kicsit későn jött a kezdeményezés, de természetesen támogatják az ötletet:

„Nem számoltunk ezzel az eseménnyel, ám a magyar kézilabda és az új televíziós szerződés érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, részt veszünk rajta. A hétvégi tornán mindenki láthatta, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ez a Szuperkupa és a bajnoki meccsek is a felkészülést szolgálják a BL-mérkőzésekre."

„Nagyon jó kezdeményezés, örülök, hogy végül mindenki be tudta illeszteni a felkészülési időszakába. Tudjuk, hogy a csapatok más készültségi fázisban vannak, számunkra a legfontosabb a szeptemberi BL-selejtező, arra koncentrálunk" – mondta Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője kifejtette, az a céljuk, hogy megközelítsék a Veszprémet, és nyerjenek egy magyar serleget az idén – erre most lesz az első lehetőségük.

„Rengeteg munkával és alázattal szeretnénk meglepni a Veszprémet" – tette hozzá Pastor.

Vadkerti Attila, a Szeged csapatkapitánya nagyon nehéz meccsre számít a veszprémi közönség előtt, de szerinte lendületben vannak, amit a Vardar Szkopje legyőzése is bizonyít.

Carlos Ortega egyetértett kollégájával, remek összecsapásokra számít, ám most még először a szerdai, Vojvodina elleni SEHA-ligás rajtra készülnek Veszprémben.

Cristian Ugalde szerint kicsit korán jött a meccs, nem szoktak a Szeged ellen játszani már ilyenkor. Úgy látja, a rivális fejlődött az előző szezon óta, és szintén esélyes lehet a BL final fourjára.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az első Szuperkupa névadó szponzora a Kinizsi Bank lesz.

A KINIZSI BANK SZUPERKUPA PROGRAMJA (augusztus 31., Veszprém Aréna)
15.00:
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Duna Tv)
V: Andorka Péter, Hucker Róbert

17.15: MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged (Tv: Duna Tv)
V: Dobrovits Csaba, dr. Tájok Péter

Jegyinformáció:
Jegyár: 5000 forint
Jegyek kaphatók a Veszprém Aréna pénztárában, valamint a jegymester.hu oldalon 5400 forintos áron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik