Kézi: A. Bulatovics a Krimé; Vranjes a szerb kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.24. 22:10
A montenegrói női kézilabda-válogatott és a Buducsnoszt Podgorica irányítója, Andjela Bulatovics a következő szezontól a szlovén Krim Ljubljanát erősíti. Egy házzal odébb eldőlt, hogy a szerb férfi válogatott irányítását Ljubomir Vranjes veszi át.

A 26 éves Bulatovics a montenegrói válogatottal tavaly olimpiai ezüstérmet, majd Európa-bajnokságot nyert, a Podgoricával pedig elhódította a BL-serleget (a Győr kárára). A Ljubljanával szintén a legnagyobb célokért küzdhet majd.

A szerb férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára a göteborgi születésű Ljubomir Vranjest nevezték ki. A Flensburg vezetőedzői feladatát is ellátó korábbi svéd válogatott játékos feladata az lesz, hogy kivezesse a jövő évi Eb-re Marko Vujinékat, akik selejtezőcsoportjukban két fordulóval a vége előtt csak a harmadik helyen állnak Oroszország és Ausztria mögött. Az előző szerb szövetségi kapitány, Veszelin Vujovics éppen a rossz Eb-selejtezős eredmények miatt állt fel a nemzeti csapat kispadjáról.

A szerbek június 12-én Oroszország vendégei lesznek, négy nappal később pedig a bosnyákokat fogadják. A szerb szövetség vezetői ezek után ülnek le tárgyalni Vranjessal a folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik