Görbicz: Bosszantó, hogy csapatként mennyivel jobbak

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 12:20
null
Görbiczék nem tudták kiszenvedni a győzelmet az Itxako ellen (fotó Pozsonyi Zita)
Címkék
Az idegenbeli 26–21-es vereség után a Győri Audi ETO KC hazai pályán 24–24-et játszott a spanyol Itxako Navarrával a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így az előző szezonhoz hasonlóan a döntő kapujában bukott el a sorozatban. Görbicz Anita szerint a spanyol bajnok csapatként volt jobb náluk.

 

A győrieken az első találkozó nagykülönbségű veresége után hatalmas volt a nyomás, ami érződött is az első percekben, mind görcsösebbé vált a támadójáték, a húsz perc alatt szerzett négy gól pedig megalapozta azt, hogy a találkozó végére sem sikerült egy gólt sem ledolgozni a navarrai mérkőzésen összeszedett hátrányból.

A spanyol csapat taktikailag remekül felkészített, összeszedett csapat benyomását keltette: idegenben is többször próbálkozott szélről az Itxako, sőt indításokban is hatékonyabbak voltak, mint a kisalföldiek, ami egyértelműen annak köszönhetnek, hogy gyakorlatilag hatvan percen át ugyanazt az egyenletesen magas színvonalú kézilabdát tudták bemutatni. Erre utal Raphaelle Tervel mérkőzés utáni nyilatkozata is.

„Rengeteget dolgoztunk az évadban, és egyre inkább tudatára ébredtünk, mennyi minden rejlik a csapatban. Folyamatosan fejlődtünk, javultunk. Tizenöt egyforma képességű játékos kézilabdázik nálunk, ennek köszönhetően meccs közben sokat változtathatunk, és tartani tudjuk a színvonalat” – mondta Tervel.

Különösen feltűnő, hogy az ETO mennyire csődöt mondott az átlövőjátékban. Hiába hozták a zöld-fehérek kapusai is a spanyolok színvonalát, a győri „nehéztüzérek” mindössze háromszor tudták átlőni a spanyol falat, ráadásul ezt a hiányosságot beállóban sem tudta ellensúlyozni a Konkoly-csapat.

„Rengeteg labdát eladtunk, amit jobbára góllal büntettek a spanyolok, az átlövőjátékunk pedig a nullával volt egyenlő, pedig nagy szükség lett volna rá a hatos fal ellen, amely nem nyílt ki úgy, ahogyan az első meccsen” – adott hangot csalódottságának Görbicz Anita a találkozó után, aki szerint a kudarc okainak felderítéséhez ki kell még beszélniük a történteket.

„Nagyon akartunk, és szerettünk volna az elején legalább egy-két góllal elhúzni, ám ez nem sikerült. A védekezésünk sem úgy állt össze, ahogy kellett volna. Még a második félidőben is lehetett volna sanszunk, de a döntő pillanatokban rendre hibáztunk” – mondta az irányító, aki csalódottan jutott arra a következtetésre, hogy a két találkozó benyomásai alapján egységesebbnek tűnt az ETO.

„Szembetűnő volt, hogy csapatként mennyivel jobbak, ami elég bosszantó. Azt kell mondanom a két mérkőzés alapján, hogy sokkal jobb csapat nálunk az Itxako” – nyilatkozta szomorúan Görbicz.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–ITXAKO REYNO DE NAVARRA (spanyol) 24–24 (10–12)
Győr, 2800 néző. V: Krstic, Ljubic (szlovének)
GYŐR: Lunde Haraldsen – Mravíková 2, HORNYÁK Á. 4, Spiridon, E. Amorim 2, Bradeanu 1 (1), Vérten 2. CSERE: Pálinger (kapus), GÖRBICZ 8 (4), Gros 2, Mayer 1, Kovacsics 2
ITXAKO: NAVARRO – Martin, Soit 2 (1), Fernandez 1, Barno 1, BARBOSA 5, Turej 3 (1). CSERE: Stefani (kapus), Pinedo 1, Aguilar 2, ALONSO 7 (3), Pena 1, Egozcue 1, Tervel
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1–1. 8. p.: 2–1. 13. p.: 2–4. 21. p.: 4–8. 26. p.: 8–8. 41. p.: 14–16. 44. p.: 16–19. 55. p.: 21–21
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/5
Továbbjutott: az Itxako 50–45-ös összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba, a Győr edzője: – Az Itxakónak sikerült bennünket olyan taktikus, okos játékkal megvernie, mint idegenben. Védekezésünkből a kettes posztokon hiányzott az agresszivitás, támadásban pedig megpecsételtük a sorsunkat azzal, hogy az első félidőben hat labdát eladtunk, és folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. A második félidőben amikor lett volna lehetőségünk, nem sikerült a ritmusváltás, és kimaradtak a lövések.
Ambrosio Martin, az Itxako edzője: – Nagyon kemény, érdekes, izgalmas csatát vívtunk a Győrrel, de csak egy csapat juthat a döntőbe, és az szerencsére a miénk lett. Azt tettük, amit tennünk kellett a továbbjutás érdekében, csapatom maximálisan betartotta, amit megbeszéltünk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk, és büszke vagyok a csapatomra!

Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég) 24–27 (10–15)

Továbbjutott: a Larvik, kettős győzelemmel, 52–44–es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik