Férfi kézi: Veszprém–Füchse döntő lesz Dohában

Vágólapra másolva!
2015.09.08. 20:27
null
A Veszprém a hajrában növelte fölényesre a különbséget (Fotó: <a href="http://www.mkb-mvmveszprem.hu/mvm-veszprem-sydney-uni-handball-2917_2412">Veszprém KC</a>)
A Veszprém férfi kézilabdacsapata erejével tartalékolva is 29–17-re nyert az ausztrál Sydney University ellen a klubcsapatok nem hivatalos világbajnokságának tekinthető Super Globe elődöntőjében a katari Dohában. Az ellenfél a fináléban némi meglepetésre a Füchse Berlin lesz.

 

A Veszprém – amelynek keretéből ezúttal Lékai Máté maradt ki – nem pörgött teljes fordulatszámon. Carlos Ortega csapata kevés gót kapott, de az ellenfélről túlzás lenne állítani, hogy kiemelkedő lövőerővel rendelkezik, a támadójáték pedig akadozott a lelkesen játszó ausztrálokkal szemben.

A szünetig csupán 14 gól született, ám a folytatásban mindkét csapat jobban figyelt a befejezésekre, a Sydney ugyanakkor a második játékrész elején még felzárkózott két gólra is, Carlos Ortega időkérése után viszont lassan nőni kezdett a különbség. Az „egyetemisták" nagyon elfáradtak a végére, az utolsó 12 percben nem szereztek gólt, így a Veszprém győzelme fölényes lett – de a játékon maradt csiszolni való csütörtökig.

Momir Ilics nyolc góllal volt a Veszprém legeredményesebb játékosa, a meccset remekül kezdő Gapser Marguc hét, Ivan Sliskovic hat gólig jutott.

A másik ágon a Füchse Berlin némi meglepetésre legyőzte a Barcelonát. A katalánok a szünetben még vezettek három góllal, ám a második félidőben csupán tíz gólt szereztek, és végül alulmaradtak eggyel.

A torna győztese 400 ezer dollárral gazdagodik (112.4 millió forint), míg az ezüstérmes 200 ezret rakhat zsebre.

FÉRFI KÉZILABDA, A SUPER GLOBE PROGRAMJA
ELŐDÖNTŐ
Füchse Berlin (német)–Barcelona (spanyol) 26–25 (12–15)
Ld: Nenadics 8, Elisson 4, ill. K. Lazarov 11, Jícha 4
Veszprém KC–Sydney University (ausztrál) 29–17 (9–5)
A Veszprém gólszerzői: M. Ilics 8, G. Marguc 7, Sliskovic 6, A. Nilsson 3, Ugalde 2, Gulyás, Nagy L., Sulic

DÖNTŐ (szeptember 10., csütörtök)
19.00: Veszprém KC–Füchse Berlin (Tv: M4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik