Férfi kézilabda: újabb svéd edző érkezik a válogatotthoz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 11:00
null
Björn Sätherström (Fotó: handballveszprem.hu)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) megállapodott Björn Sätherströmmel – a svéd szakember segíti majd Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját a férfiválogatottnál. Kedden a Telekom Veszprém is bejelentést tett: Sätherström a bajnokcsapatnál is másodedző lesz Vranjes mellett.

 

Az MKSZ keddi tájékoztatása szerint a következő időszakban a Veszprémnél is edzősködő Sätherström 14 esztendeje dolgozik trénerként. Az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligája-résztvevő IFK Kristianstadnál dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt edzői stábban, emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd válogatottnál, valamint az ifjúsági válogatott másodedzőjeként is.

„Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki a Ljubomir Vranjes képviselte szakmai elképzeléseket, valamint a válogatottak melletti munkát is jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra iránt” – mondta Marosi László, a szövetség alelnöke, hozzátéve: a svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.

Sätherström megbízatása a válogatottnál – Vranjeséhez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik