HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.07.04 11:00 Frissítve: 2017.07.04 11:46

Férfi kézilabda: újabb svéd edző érkezik a válogatotthoz

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) megállapodott Björn Sätherströmmel – a svéd szakember segíti majd Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját a férfiválogatottnál. Kedden a Telekom Veszprém is bejelentést tett: Sätherström a bajnokcsapatnál is másodedző lesz Vranjes mellett.

HIRDETÉS
Björn Sätherström (Fotó: handballveszprem.hu)

 

Az MKSZ keddi tájékoztatása szerint a következő időszakban a Veszprémnél is edzősködő Sätherström 14 esztendeje dolgozik trénerként. Az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligája-résztvevő IFK Kristianstadnál dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt edzői stábban, emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd válogatottnál, valamint az ifjúsági válogatott másodedzőjeként is.

„Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki a Ljubomir Vranjes képviselte szakmai elképzeléseket, valamint a válogatottak melletti munkát is jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra iránt” – mondta Marosi László, a szövetség alelnöke, hozzátéve: a svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.

Sätherström megbízatása a válogatottnál – Vranjeséhez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 00:35:50

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Győzött a jobb.

2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

HIRDETÉS
HIRDETÉS