Férfi kézilabda: Schuch nehéz szívvel távozik Veszprémből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.16. 12:33
null
Schuch (jobbra) úgy érzi, hogy három évet még lehúzhat a legjobbak között (Fotó: Szabó Miklós)
A bajnoki címének megvédéséért harcoló Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában vasárnap, a Szeged elleni hazai mérkőzésen utoljára szerepel Schuch Timuzsin, akit két alkalommal is a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának választottak meg.

 

 

„Nehéz szívvel távozom, mert ez a csapat volt gyerekfejjel az álmom, ifi koromtól kezdve a tanulóműhelyem, majd felnőtté válva az a klub, amelyből bekerültem a válogatottba. Remélem, hogy a szurkolóknak és a játékostársaimnak is éppen annyira fogok hiányozni, mint ők nekem” – nyilatkozta Schuch Timuzsin SzPress Hírszolgálatnak.

A kemény védőjátékos elmondta, a csaták az ő izomzatát és ízületeit is rendesen próbára tették.
„Nem tagadhatom, hogy reggelente olykor alig tudok lábra állni, a pályán pedig az Achillesem szokott fájni. De minden baj és gond feledésbe merül, ha elkezdődik a mérkőzés” – tette hozzá a 155-szörös válogatott kézilabdázó.

Bántja, hogy veszprémi csapata idén lemaradt a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről, még inkább az, hogy ezúttal a legjobb nyolcig sem jutott el. „Legutóbb a bajnoki döntő első mérkőzésén sem hoztuk a legjobb formánkat, de így is azt remélem, hogy sikerül fordítanunk és a búcsúmérkőzésemet ünneplés követheti Veszprémben” – mondta Schuch, aki a veszprémi játékosévei alatt edzői és műszaki menedzseri diplomát szerzett.

Hetek óta az a hír járja, hogy a kézilabdázó már alá is írt a kieséstől megmenekült Ferencvároshoz, ahol magyar játékosokra építve ütőképes csapatot szeretnének felépíteni. A Veszprémtől búcsúzó játékos a szóbeszédet sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

„Remélem, hogy szépen alakulnak a dolgaim, és csak jó sülhet ki az átigazolásomból. Az biztos, hogy nem unalmas évek várnak rám. Az élsportot nem lehet a végtelenségig művelni, de úgy gondolom, hogy erővel és jó játékkal három évet még le tudok húzni” – fogalmazott.

Veszprémből Schuch mellett távozik Renato Sulic (Wisla Plock), Mirko Alilovic (Mol-Pick Szeged) és Cristian Ugalde (Hannover), míg a nyáron a dán René Toft Hansen (Kiel), a francia Kentin Mahé (Flensburg), a horvát Manuel Strlek (Kielce), és a vajdasági születésű Sterbik Árpád (Vardar Szkopje) csatlakozik az együtteshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik