Férfi kézi: Faluvégi távozik, Hanusz érkezik a Stuttgarthoz

Vágólapra másolva!
2021.02.22. 11:31
null
A magyar válogatott Hanusz Egon nyártól a Stuttgartban folytatja a pályafutását (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
A Csurgó férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Bundesligában szereplő Stuttgart klubrekordnak számító összegért megvette Hanusz Egon játékjogát, így a magyar válogatott irányító nyáron csatlakozik a német élvonalbeli csapathoz. Ezzel egy időben a Stuttgart bejelentette, hogy a csapat magyar játékosa, Faluvégi Rudolf az idény végén távozik.

A Csurgó beszámolója szerint Hanusz Egont klubrekordot jelentő összegért vásárolta ki a szerződéséből a Stuttgart. A 23 éves magyar válogatott irányító kétéves szerződést kötött a német csapattal, amelyhez nyáron csatlakozik majd.

„Nehéz most megszólalnom, hiszen mindenki tudja, hogy ezer szállal kötődők ehhez a klubhoz, amelynek mindent köszönhetek! Szeretném megköszönni az összes edzőmnek, hogy segítették a pályafutásomat, a legnagyobb köszönet azonban Dr. Varga Jánosnak jár. Ha ő nincs, akkor most itt ez az egész sincs, és aki mint mindig, most is tartotta a szavát! Hosszú vívódás után, de végül örömmel fogadtam el ezt az ajánlatot, hiszen egy álmom teljesül azzal, hogy ebben a bajnokságban játszhatok. Nehéz lesz itt hagynom a nevelőegyüttesemet, de hiszem, hogy még lesznek közös céljaink. A búcsúzásnak azonban nem most van itt az ideje, ugyanis rengeteg feladat vár még ránk. Sajnos a sok hiányzó miatt belső posztokon „elfogytunk” az utolsó meccseken, de szeretnék még szép sikereket elérni ebben a szezonban. Erre az idényre kimondottan jó társaság alakult ki itt Csurgón!” – idézi a csurgói klubhonlap Hanusz Egont.

Egy másik magyar irányító azonban távozik a Stuttgarttól: a 2019-ben a francia Nantes-tól érkező Faluvégi Rudolf két év után hagyja el a csapatot. A 27 éves kézilabdázó 34 mérkőzésen 45 gólt szerzett. A stuttgarti klubhonlap beszámolója szerint egyelőre kérdéses, hogy hol folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik