Férfi kézi Eb: Alilovic visszakerült a horvát keretbe, L. Karabatic a franciába

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 16:06
A házigazda horvát válogatott szövetségi kapitánya, Lino Cervar Ivan Pesic kapus helyett ismét benevezte a veszprémi Mirko Alilovicot a férfi kézilabda Európa-bajnokságra.

A jelenleg Veszprémben, a következő szezontól pedig Szegeden kézilabdázó Alilovic a második csoportmeccs után került ki a keretből – Pesic vette át a helyét –, ám mivel a házigazda kapusteljesítménye továbbra sem hozta az elvárt szintet, Cervar a visszacsere mellett döntött.a második csoportmeccs után került ki a keretből – Pesic vette át a helyét –, ám mivel a házigazda kapusteljesítménye továbbra sem hozta az elvárt szintet, Cervar a visszacsere mellett döntött.

A középdöntős csoportban két győzelemmel és egy vereséggel álló horvátok este Norvégiával mérkőznek.

A franciáknál két csere is történt a középdöntő előtt. Azt már korábban megírtuk, hogy a térdsérülést szenvedő balátlövő Timothey N'Guessan helyére Romain Lagarde került be a keretbe, de Didier Dinart újra számíthat a felkészülés hajrájában megsérült Luka Karabatic játékára is, aki a csoportkörben mindössze 23 percet kapó Benjamin Afgourt váltja.

A franciák mindhárom meccsüket megnyerték a csoportkörben, így négy pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol kora este a szintén négypontos svédekkel csapnak össze.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ
I. CSOPORT (ZÁGRÁB)
18.15:
Svédország–Franciaország (Tv: Sport2)
20.30: Horvátország–Norvégia (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik