Férfi kézilabda: a Szeged legyőzte a román ezüstérmest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.08. 17:31
null
A szegediek elindulás előtt üzentek <a href="http://www.nemzetisport.hu/jegkorong/jegkorong-hetenyi-agyvelogyulladast-kapott-mar-jobban-van-2355181" target="_blank">Hetényi Zoltánnak, </a>majd nyertek a Bacau ellen (Fotó: pickhandball.hu)
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 31–27-re nyert a román Stiinta Bacau ellen a Temesváron zajló felkészülési torna nyitó mérkőzésén.

 

A Pick Szeged az első felkészülési mérkőzését játszotta a nyári szünetben, és rögtön egy erős ellenféllel, hiszen a Bacau az utóbbi három évben rendre ezüstérmes lett a román bajnokságban.
A temesvári torna elődöntőjében Balogh Zsolt lőtte a szezon első szegedi gólját, majd Roberto García Parrondo talált be kétszer. A Pick kapujában a nyáron igazoltak közül a spanyol José Sierra kezdett, és bemutatkozott új csapatában honfitársa, Antonio García Robledo is, valamint a szlovén Dean Bombac.

Carlos Pastor edző és a játékostársak szerint az új szerzemények gyorsan beilleszkedtek, ám természetesen még nem szokhattak össze teljesen a „régiekkel", a szünetben 14–13-ra a román csapat vezetett.

A második játékrészben a Csurgóról igazolt lengyel válogatott kapus, Piotr Wyszomirski vette át Sierra helyét, és gyorsan be is mutatott néhány védést. Az egyéves veszprémi, illetve mannheimi (Löwen) kitérő után visszatérő Rajko Prodanovics gólokkal járult hozzá a szegedi fordításhoz. Az EHF-kupa-győztes Tisza-parti gárda végül 31–27-re győzött, így szombat 16 órától a minitorna fináléjában lép pályára, a Radnicski Kragujevac–Politechnica Timisoara mérkőzés győztese ellen.

Vadkerti Attila: Az eredmény rendben van, de a játék már nem

FÉRFI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, TEMESVÁR
ELŐDÖNTŐ
Pick Szeged–Stiinta Bacau (romániai) 31–27 (13–14)
Temesvár, 200
néző.
Pick Szeged: Sierra – Parrondo 5, Balogh 6, Mindegía, Zubai 1, Ilyés 2, Källman 1. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Vranjes 4, García 2, Ancsin 6, Prodanovics 3, Bombac 1, Vadkerti. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Stiinta Bacau: Tamás – Bondar 2, Gorenac 3, Carali 1, Celestin 3, Tokic 3, Paunica 1. Csere: Erhan (kapus), Rotaru 2, Vartic 4, Johannson 1, Campan 2, Masachs 3, Pinnonen 2, Tarita. Vezetőedző: Mateo Garralda.
Forrás: pickhandball.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik