Férfi kézilabda: a Szeged győzelemmel, a Veszprém vereséggel zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.26. 17:43
null
Bodó Richárd öt gólig jutott (Fotó: Pickhandball.hu)
A fehérorosz SZKA Minszk elleni tizennyolc gólos győzelemmel fejezte be az ukrajnai négyes tornát a  Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely így a harmadik helyen zárt. A Telekom Veszprém 27–26-ra kikapott a Meskov Breszttől, így a negyedik lett a strasbourgi Eurotournoi felkészülési tornán.

 

 

A szegedieknél Nagy Martin és Nik Henigman gyomorproblémák, Joan Canellas kisebb sérülés miatt nem lépett pályára, de a fehérorosz ellenfél nélkülük sem okozott különösebb problémát. A minszkiek a 20. percig tartották magukat, akkor még 10–9-re vezettek, azonban a Szeged egy 9–3-as szériával fordított és ötgólos előnnyel mehetett szünetre (18–13).

A szünet után a magyar bajnok átrohant ellenfelén, Mirko Alilovic jól védett, a kilencgólos Stefán Rafn Sigurmannsson, illetve a hét találatig jutó Stanislav Kaspárek góljaival pedig sima, 42–24-es győzelem lett a vége.

„Minden győzelem fontos, most ez a Minszk elleni különösen kellett a csapatnak, mert több vereséget is szenvedtünk. Az tisztán látszik, hogy nem vagyunk még csúcsformában, lépésről lépésre kell fejlődnünk” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor edző a klub hivatalos honlapján.

A Telekom Veszprém a negyedik helyen végzett a strasbourgi Eurotournoi felkészülési tornán, ahol a félidőben a fehéroroszok néggyel vezettek, és ugyan a hajrára az egyaránt ötgólos Petar Nenadics és Kentin Mahé vezérletével sikerült felzárkózni egy gólra, az egyenlítés már nem jött össze (27–26).

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ZAPORIZZSJA
Mol-Pick Szeged–SZKA Minszk 42–24
(18–13)

EUROTOURNOI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, STRASBOURG
Meskov Breszt–Telekom Veszprém 27–26
(16–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik