Férfi kézilabda: az ukrán bajnok a német másodosztályban indul

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 20:42
null
Zöld utat kapott a Motor (Fó: HC Motor Zaporizzsja)
A kilencszeres ukrán bajnok Motor Zaporizzsja férfi kézilabdacsapata a következő szezonban a német másodosztályban szerepel – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

 

Frank Bohmann, a német kézilabdaliga elnöke szerdán elmondta, segítenek a klub fennmaradásában, hiszen a háború miatt a Motor sem játszhat Ukrajnában.

A hazája bajnokságát 2013 óta minden idényben megnyerő csapat Düsseldorfban játssza majd a hazai mérkőzéseit, az eredményei beszámítanak majd a tabellába, a feljutás és a kiesés kérdését azonban nem befolyásolják.

A következő idényben a német másodosztályban 19 csapat indult volna, így viszont nem lesz szabadnapos, vagyis a Motor Zaporizzsja könnyedén beilleszthető a menetrendbe.

„A Bundesligában ez teljességgel lehetetlen lett volna” – hangsúlyozta Bohmann.

A másodosztályú klubok a múlt héten nagy többséggel megszavazták az ukránok befogadását, mostanra pedig szinte minden formalitás tisztázódott, például a játékosok és családjaik elszállásolása, valamint megérkezett az ukrán kormány engedélye is.

Az ukrán bajnokság a háború miatt februárban félbeszakadt, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy a Motor indulhat-e a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik