Férfi kézi: Zubai sérülése dacára is játszik, Szöllősi hiányzik

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 11:39
Célegyenesbe fordul a férfi kézilabda-bajnokság, az élcsoport négy csapata, a Veszprém, a Balatonfüred, a Szeged és a Csurgó már érmekért harcol. Zubai Szabolcs súlyos sérülése dacára is ott lesz az utóbbi két csapat rangadóján, míg Szöllősi Szabolcs el sem utazhatott a meccsre.

Nyílt titok, hogy a BL-győzelemre törő veszprémiekkel szemben a fürediek inkább a bronzmeccsekre készülnek. Abban azonban akad csipetnyi bizonytalanság, hogy a két EHF-kupa-csapat közül a sokkal erősebb keretű Szeged két vagy három meccsen jut-e túl a bizonyítási vágytól tüzelt Csurgón, netán meglepetésnek leszünk tanúi.

Okosabbak leszünk csütörtökön, amikor a Pick Szeged otthon megmutathatja, nem véletlenül áll a májusi, berlini négyes döntő küszöbén a második számú európai kupában – ebben a sorozatban is esélyes a fináléba jutásra és az aranyra is.

„Tudom, hogy jelenleg a Csurgó elleni meccs a legfontosabb, mégis az EHF-kupában játszott legutóbbi mérkőzésünkkel kezdem – mondta Zubai Szabolcs, a Pick válogatott beállósa, aki említett találkozón súlyos sérülést szenvedett, felszakadt száját össze kellett varrni. – Mélységesen csalódott voltam vasárnap, mert csak a magunk hibái miatt kaptunk ki kettővel Lisszabonban. Éppen ez az, amit a Csurgó ellen sem csütörtökön, sem a későbbieken nem követhetünk el. Nehéz hetünk van, de kötelező továbbjutnunk a Sporting és a Csurgó ellen is. A számról? Semmi extra, összevarrták, edzek, játszom.”

Tegyük hozzá, hogy a bajnokságban a Szeged csurgói meccsei szorosabbak, izgalmasabbak, mint a hazaiak – de ezzel egy hét múlva kell foglalkozni.

„Csütörtök dél körül érkezünk Szegedre, ahol az ebédet követően hosszabb délutáni pihenőt tartunk az egyik szállodában – mondta a volt szegedi Herbert Gábor, a Csurgó lábsérüléssel bajlódó beállósa. – A héten azon fáradoztunk, hogy újra formába lendüljünk, mert a Tatabánya elleni negyeddöntőben nem az igazi Csurgó játszott. Már érződött a hosszú évad okozta fáradtság, ezért csak hetesekkel, vagyis szerencsével jutottunk tovább. Szegeden az lesz a cél, hogy ne csak negyven percig tartsunk ki, hanem maradjon erőnk és ezzel együtt esélyünk a végjátékra. Nem lesz könnyű, mert a lázas beteg Szöllősi Szabolcs nem játszhat.”

A Csurgó április 30-án fogadja a Szegedet. Ha szükség lesz harmadik összecsapásra, azt május 3-án Szegeden rendezik. A másik elődöntő első mérkőzésén a Veszprém otthon 38–26-ra nyert a Füred ellen (a második meccset április 29-én, kedden játsszák).

FÉRFI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Pick Szeged–Csurgói KK, 18.30 (Tv: Sport Klub)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik