Férfi kézi: Vujovics marad, Szlovénia érmet nyerne Tokióban

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 16:25
A magyar válogatottal szemben elbukott világbajnoki kvalifikáció ellenére Veszelin Vujovics marad a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Vujovics marad a szövetségi kapitány. Tovább kell lépnünk a mostani kudarc után, és hiszek benne, hogy erősebben fogunk visszatérni” jelentette ki Franjo Bobinac, a szlovén szövetség elnöke. Vujovics marad a szövetségi kapitány. Tovább kell lépnünk a mostani kudarc után, és hiszek benne, hogy erősebben fogunk visszatérni” jelentette ki Franjo Bobinac, a szlovén szövetség elnöke.

A sikertelen vb-selejtezővel alaposan megnehezítette saját dolgát a szlovén válogatott, már ami az olimpiára vezető utat illeti. Az olimpiai kvalifikáció következő állomása a 2020-as, immár 24 csapatos, norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet a tokiói játékokon, míg a további két legjobb helyen végző együttes – amely korábban még nem szerzett részvételi jogot a kvalifikációs tornára – szintén ott lehet az ötkarikás selejtezőn 2020 tavaszán.

Sajnos nincs akkora súlyunk a nemzetközi kézilabdában, mint mondjuk a németeknek vagy a norvégoknak, hogy szabadkártyát kapjunk egy vébére” – tette hozzá Jure Dolenec.

A mostani csalódás ellenére hiszek benne, hogy az Eb-ről még sikerül kivívni az olimpiai részvételt, és ott a harcban lehetünk az éremért. Nem lettünk rosszabb csapat attól, hogy volt egy gyenge meccsünk Koperben. Matej Gaber hiánya sokat számított védekezésben, de még sok tartalék van a válogatottunkban” – tette hozzá a Barcelona jobbátlövője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik