Férfi kézi: visszavonult a 148-szoros válogatott átlövő

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 17:00
null
Laluska Balázs a Veszprém mezében (Fotó: Veres Viktor)
Laluska Balázs, 148-szoros magyar válogatott kézilabdázó visszavonul a profi sporttól, és a továbbiakban utánpótlásedzőként dolgozik tovább az NB I/B Keleti csoportjának címvédőjénél, az FKSE-Algyőnél.

 

A 35 éves sportoló Szegeden kezdte a pályafutását, de 2010 és 2013 között a Veszprémet is erősítette. Légiósként Spanyolországban (Ademar León), Szlovéniában (Cimos Koper), az Egyesült Arab Emírségekben (al-Wasl) és Franciaországban (Montpellier) is játszott. 2015-nyarán szerződött az NB I/B-ben szereplő Algyőhöz, amelynél a továbbiakban utánpótlásedzőként tevékenykedik majd.

„Befejezem a kézilabdázást. Ez nem okozhat meglepetést, hiszen már az előző szezon végén is szóba került a téma, de nem akkor akartam meghozni a döntést. Otthon is mondtam idény közben, hogy legutóbb serdülőkoromban éreztem magam ilyen kellemesen a pályán, de az előző év nemcsak komfortos volt, hanem tanulságos is, hiszen rájöttem, mivel is szeretnék foglalkozni a jövőben. Edzőként folytatom a munkát az FKSE-Algyő utánpótlásának legfiatalabb korosztályainál. Az időmbe már nem férne bele a játék, ráadásul a családomtól sem akarom elvenni az esti időszakokat. A következő egy év biztosan a szüneté lesz, utána is már csak valami isteni jel esetén kezdeném újra a játékot, és akkor sem valószínű, hogy NB I/B-s szinten” – olvasható Laluska Balázs nyilatkozata a delmagyar.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik