Férfi kézi: Vilovszkinak a felesége segített feldolgozni a tragédiát

NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (fotó)NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA, FÖLDI IMRE (fotó)
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 12:41
Nem véletlen, hogy Vilovszki Urost a Mátra Múzeumba vittük el a Sportkrém fotózására, hiszen a Gyöngyös kézilabdázója szenvedélyes vadász. Bár portyázásai során mamutot biztosan nem fog elejteni, azt elárulta, vaddisznótrófea akad a veszprémi otthonában. A 35 éves beálló az interjú során beszélt a délszláv háború árnyékában töltött gyerekkoráról, felidézte, hogyan igazolta le fiatalon a Veszprém, s azt is megtudtuk, mi köze a füstölt húsnak a Gyöngyösre igazolásához. Emellett arról is őszintén vallott, hogyan tudta feldolgozni Marian Cozma tragikus halálát...

Mint ismert, Vilovszki Uros is átélte a veszprémi lokálban történt borzalmakat, hősiesen küzdött a csapattársai életéért, és sokáig nem telt úgy nap, hogy ne gondolt volna arra a szörnyű estére.

„Az egyik legnehezebb pillanat volt az életemben, látni, ahogy meghal a csapattársam... Nagyon sokáig gondolkodtam azon, mi történt, s megtettem-e mindent, amit tudtam. Most már nem jut az eszembemindennap, de gyakran gondolok rá. Túl kellett ezen lépnem, nem volt más lehetőségem. A feleségem rengeteget segített ebben, ő az egyik legfontosabb ember az életemben. Nélküle nem sikerült volna, de együtt túléltük ezt a tragédiát. S ő volt az, aki a legtöbbet segített nekem a sportban is, megtanított, hogy kell harcolni, mit kell megtenni a sikerért.”

Vilovszki Uros legfőbb támasza az életben és a kézilabdában a felesége (Fotó: Földi Imre)
Vilovszki Uros legfőbb támasza az életben és a kézilabdában a felesége (Fotó: Földi Imre)


Videónkból kiderül, gyerekként mennyit érzékelt a délszláv háborúból, mi volt a reakciója, amikor megtudta, hogy a Veszprém le akarja szerződtetni, kinek köszönheti a hobbiját, a vadászatot, s a füstölt hús hogyan hozta őt két évvel ezelőtt az idén Európa-ligában szereplő Gyöngyöshöz

Ha azt is szeretné megtudni a Vili becenévre hallgató szerb-magyar kézilabdázóról, hogy miért nem elégedett a magyar nyelvtudásával, hogyan fogadták, hogy szerbként a magyar válogatottban játszott, s mivel foglalkozna a pályafutása befejezése után, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik