Férfi kézi: világbajnok szélsőt igazolt legendája pótlására a Flensburg

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 15:31
null
Jóhan Hansen két világbajnokságon is aranyérmes lett a dán válogatottal (Fotó: AFP)
A német férfi kézilabda-bajnokságban szereplő SG Flensburg-Handewitt máris megtalálta az évad végén visszavonuló dán klasszis, Lasse Svan utódját, honfitársa, Jóhan Hansen személyében – írja a klub közleménye.


Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Lasse Svan 2008 óta erősíti a Flensburgot. A 38 éves jobbszélső nemrégiben jelentette be, hogy az idény végén befejezi a pályafutását. A német klub a pótlására a szintén dán Jóhan Hansent szerződtette a 2022–2023-as évadtól. A 27 esztendős játékos a Hannovertől – 140 gólt lőtt a Bundesliga előző kiírásában – érkezik Flensburgba, ahová 2025-ig írt alá.

A Feröer-szigeteken született kézilabdázó – játszott is a válogatottban – 2013 óta a dán nemzeti csapat tagja, amellyel két világbajnoki címet nyert, a tokiói olimpián pedig ezüstérmes lett.

„Szeretném folytatni a nagyszerű és sikeres jobbszélsők hagyományát Flensburgban, nagyon várom már, hogy ebben a tradicionális klubban játsszak, a méltán híres szurkolók előtt. Ismerek néhány leendő csapattársat a dán válogatottból, várom, hogy ennek a közösségnek a tagja legyek, és nagy eredményeket érjek el velük” nyilatkozta az aláírást követően a szélső.

Érdekesség, hogy 1996 óta folyamatosan van dán jobbszélsője a Flensburgnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik