Férfi kézi: Veszprém helyett Kielcébe igazol a kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.02. 17:48
null
Andreas Wolff (balról a második) szűk két év múlva tétmérkőzésen is magára húzhatja a Kielce mezét (Fotó: kielcehandball.pl)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatával is hírbe hozott Andreas Wolff (THW Kiel) 2019-től a lengyel Kielce kapusa lesz.

 

A német médiában többször is írtak arról, hogy a Kielből elvágyódó Wolff a Veszprémhez igazolhat, ám hétfőn hivatalossá vált, hogy 2019-ben, kieli szerződése lejárta után a Kielcéhez távozik, négyéves megállapodást kötött a lengyel bajnokkal. A 26 éves, Európa-bajnok német kapus 2016-ban a Wetzlartól igazolt a Kielhez, amelyben azonban a reméltnél kevesebb játéklehetőség jut neki a dán Niklas Landin mögött, és olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a fizetésével sincs megelégedve.

A Kielce más játékosok érkezését, illetve szerződéshosszabbítását is bejelentette. Wolffnál egy évvel hamarabb, azaz 2018-ban érkezik a horvát irányító Luka Cindric (Vardar Szkopje), a lengyel jobbszélső Arkadiusz Moryto (Zaglebie Lubin), a spanyol balszélső Ángel Fernández Pérez (La Rioja), a fehérorosz beálló Arcjom Karaljok (Saint-Raphaël), és a szerb kapus Vladimir Csupara (León). A Nantes francia beállója, Nicolas Tournat 2020-ban csatlakozik a Kielcéhez.

Talant Dujsebajev vezetőedző 2023-ig, Julen Aguinagalde 2019-ig, míg Dean Bombac 2022-ig hosszabbított szerződést a 2016-os BL-győztessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik