Férfi kézilabda: veszélyben az egri klub jövője

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 20:38
Arculcsapásként élte meg az NB I-es SBS-Eger férfi kézilabdacsapata a város döntését, miután a helyi önkormányzat támogatása jócskán elmaradt a működéshez szükségestől. A Heves megyei egyesület ügyvezetője értetlenül áll a képviselő-testület határozata előtt, Pereverzia Mihály reméli, egy tollvonással nem lehet elintézni több száz sportolni vágyó gyermek jövőjét.

 

Nehéz helyzetbe került az élvonalbeli SBS-Eger férfi kézilabdacsapata, amely a 2020-as városi sporttámogatások odaítélésekor méltatlan elbírálásban részesült – írja honlapján a Heves megyei klub.

Az idei csonka szezont a 9. helyen záró egriek 60 millió forintos összeget igényeltek a következő idényre, amelyből csupán 13 milliót szavaztak meg a városatyák.Pereverzia Mihály ügyvezető szerint ha nincs pénze az önkormányzatnak, azt elfogadták volna, de azt látják, más klubok szinte teljes egészében megkapták a kért támogatást.

„Értetlenül állunk a történtek előtt. Megdöbbentünk és mélyen csalódottak vagyunk, hiszen abban bíztunk, hogy az elmúlt évek sporteredményeinek, sikeres közösségépítő tevékenységeinek köszönhetően nagyobb megbecsülést szereztünk a döntéshozók körében” – mondta Pereverzia, aki bízik benne, hogy a folyamat még visszafordítható, hiszen emberi sorsokról, több száz sportolni vágyó gyermek jövőjéről van szó, amelyeket nem lehet egy tollvonással elintézni.

Az egri önkormányzat sportcélú támogatásokra idén 190 millió 230 ezer forintot osztott szét, az Egri Labdarúgó Sport Kft. az igényelt 95 millióból a létesítményfejlesztés önerejéhez 60 milliót, a működésre 9 250 000 forintos éves támogatást kapott, míg az Egri Vízilabda Kft. 90 milliós igényére 60 millió forintot szavaztak meg – folytatja a cikk, majd megjegyzi, Pereverzia hivatalos levélben veszi fel a kapcsolatot a városvezetéssel.

Az egri női kézilabdacsapatnál, az NB I/B Keleti csoportját a koronavírus kitörésekor ötpontos előnnyel vezető Eszterházy SC-nél eközben üdvözölve fogadták a képviselők által megszavazott 8 millió forintos támogatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik