Férfi kézi-vb: Sabaté elárulta a vereség okát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 23:26
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27–25-re kikapott Fehéroroszországtól a franciaországi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így negyedikként zárva az olimpiai bajnok Dánia ellen folytatja az egyenes kieséses szakaszban. A mieink szövetségi kapitánya, Xavier Sabaté szerint a támadójátékban volt nagy különbség a két csapat között.

„Nehéz meccset vártunk, és azt is kaptuk. A fehéroroszok nagyon harcoltak a továbbjutásért, de ettől még le akartuk győzni őket. A támadójátékban volt a nagy különbség, kilenc méterről rossz százalékban lőttünk, és a kapusuk is jól védett. Öttel több kiállítást kaptunk, így nehéz védekezni. Senki sem mondhatja, hogy nem küzdöttünk kétszáz százalékkal. A továbbjutás megvan, most már Dániára koncentrálunk. Egy meccsen bármi megtörténhet” – mondta Xavier Sabaté a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.Xavier Sabaté a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Fontos meccs volt, amolyan mindent vagy semmit nekünk. Jól védekeztünk, és kiváló volt a kapusteljesítményünk. A csapat támadásban szervezett volt, a játékosok segítették egymást, elégedett voltam az együttműködésükkel” – értékelt Jurij Sevcov, a fehéroroszok szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik