Férfi kézi-vb: lehet, a nyárig sem marad a dánokkal elbukó kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.23. 21:54
A Dán Kézilabda-szövetségben a franciaországi világbajnokság után ülnek össze elemezni a csalódást keltő szereplést, és elképzelhető, hogy Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány már szerződésének nyári lejárta előtt távozik.

Mint ismert, a csoportkörben ötből öt mérkőzést megnyerő dánok kikaptak a mieinktől a nyolcaddöntőben, így végül a tizedik helyen zárták a vb-t. Ennél gyengébben legutóbb a 2005-ös tornán szerepeltek, ezért egyből felerősödtek azok a hangok, amelyek az olimpiai bajnoki cím ellenére is elégedetlenek voltak az izlandi kapitány munkájával. Mint ismert, a csoportkörben ötből öt mérkőzést megnyerő dánok kikaptak a mieinktől a nyolcaddöntőben, így végül a tizedik helyen zárták a vb-t. Ennél gyengébben legutóbb a 2005-ös tornán szerepeltek, ezért egyből felerősödtek azok a hangok, amelyek az olimpiai bajnoki cím ellenére is elégedetlenek voltak az izlandi kapitány munkájával.

Gudmundsson a találkozó után csak annyit felelt a jövőjét firtató kérdésekre, ha rajta múlik, kitölti a szerződését. Az már korábban eldőlt, hogy a nyártól a jelenleg a Rhein-Neckar Löwent irányító Nikolaj Jakobsen váltja a dán kispadon, de elképzelhető, hogy hamarabb megválnak Gudmundssontól.

„Egy nappal a Magyarország elleni találkozó után nem szeretnénk elhamarkodott döntést hozni – mondta Morten Stig Christensen, a dán szövetség főtitkára. – Időt kell hagynunk a kapitánynak is, hogy leülepedjenek benne a történtek, és elemezni tudja a szereplést, utána közösen megvitatjuk, mi a legjobb mindkét fél számára. Egyértelműen csalódást jelent a kiesésünk, azt hittük, hogy tovább eljutunk a tornán."

A dánokra nyárig még Európa-bajnoki selejtezők várnak, és éppen a mieinkkel szerepelnek azonos csoportban. Az egymás elleni találkozók májusban lesznek, majd a dánok júniusban még játszanak a hollandokkal és a lettekkel.

Christensen szerint még nem egyezettek Jakobsennel, hogy adott esetben már a selejtezőkön is ő irányítsa a csapatot, de a szakember már foglalkozik a rá váró feladattal, és néhány gondolatát már megosztotta a szövetséggel arról, hogyan képzeli el majd a közös munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik