Férfi kézi-vb: a francia kapitány ismét világversenyen ünnepel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.18. 16:29
Szerdán ünnepli negyvenedik születésnapját Didier Dinart, a világbajnoki címvédő és házigazda francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Dinart először 1994-ben, 17 évesen ünnepelte a születésnapját a francia csapat tagjaként egy világversenyen, és az évfordulón, január 18-án azóta is szinte mindig a világ- vagy az Európa-bajnokságon szerepel.

Az egykori világklasszis védő – spanyol becenevén La Roca, vagyis A Szikla – kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok, továbbá háromszoros Bajnokok Ligája-győztes. A nemzeti színekben 1996 és 2013 között 379 mérkőzésen 162 gólt dobott, majd visszavonulása után rögtön a válogatott másodedzője lett, a tavalyi ötkarikás ezüstérmet követően pedig átvette a kapitányi posztot a legendás Claude Onestától.

„Az aranyérmen kívül minden más eredmény a kudarc szinonimájává vált. Ez olyan szempontból jó, hogy jelez egy bizonyos színvonalat, olyan értelemben viszont rossz, hogy az emberek megszokták a sikert, és mást már nem igazán tudnak megbecsülni” – vélekedett a hazai elvárásokról Dinart.

Az A-csoportban szereplő hazai csapat mind a négy eddigi mérkőzését megnyerte a 25. világbajnokságon, így a további eredményektől függetlenül biztosította a helyét a nyolcaddöntőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik