Férfi kézi-vb: eddig tíz telt ház, köztük egy magyar meccs

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 17:18
Hat nap alatt 200 ezer néző látta a helyszínen a Franciaországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság mérkőzéseit.

A szervezők közleménye szerint Párizsban, Nantes-ban, Metzben és Rouenban összesen tíz telt házas meccset rendeztek hétfő estig, a csoportkör hatodik napjának végéig.összesen tíz telt házas meccset rendeztek hétfő estig, a csoportkör hatodik napjának végéig.

Ezek között volt a szerdai Franciaország–Brazília nyitómérkőzés a fővárosban, amelyet Francois Hollande államelnök is a helyszínen tekintett meg, valamint a Magyarország–Horvátország találkozó a C-csoportnak otthon adó Rouenban.

A nyitómeccsen 15 609 nézőt regisztráltak, ennyien korábban még sohasem voltak kézilabda-mérkőzésen Franciaországban, de valószínűleg hamarosan megdől ez a rekord, mivel a nyolcaddöntőben bekapcsolódó helyszínek közül a Villeneuve-d'Ascqban található Pierre Mauroy Aréna 27 500 főt képes befogadni.

A magyar válogatott az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27–23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31–28-ra kikapott, Chilét 34–29-re legyőzte hétfőn, a következő ellenfele pedig Szaúd-Arábia lesz szerdán 14 órától.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök-kupáért folytathatja szereplését.

A magyar együttes pénteken Fehéroroszország válogatottja ellen zárja a világbajnokság első szakaszát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik