Férfi kézi-vb: Balogh Zsolt a könnyeivel küzdve búcsúzott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 18:50
A dán–német közös rendezésű világbajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott nehezen éli meg jobbátlövője, Balogh Zsolt bokasérülés miatti elvesztését.

Mint ismert, a Mol-Pick Szeged játékosának a bokája hétfőn, a Katar elleni mérkőzés első félidejében sérült meg, kedden hazautazott, a gyógykezelése Magyarországon folytatódik, és a hátralévő két csoportmeccsen biztosan nem lép pályára. A panaszok várható csökkenését követően, a csoportkör után újra csatlakozhat a válogatotthoz.

A védőspecialista Ilyés Ferenc kijelentette, visszavárják a sérült átlövőt, de a legfontosabb, hogy a lába rendben legyen.

Nagyon megható pillanata volt a mai napnak, hogy a videózás előtt Balogh Zsolt beköszönt hozzánk, és közben a könnyeivel küszködött. Ez is mutatja, mennyire fontos neki a csapat és a világbajnokság” – tette hozzá a Tatabánya játékosa, aki a mérkőzéseken a csapatkapitányi teendőket is ellátja, amíg Schuch Timuzsin nincs a szűk keretben.

Ilyés elárulta, hogy kedden szabad délelőttöt kapott a csapat, mindenki addig aludt, ameddig akart, a reggeli sem volt kötelező, az első közös program az ebéd volt.

Ilyen nem volt a felkészülés kezdete óta, beleértve a két ünnep közötti időszakot és az új év elejét is. Mindenkinek jólesett, voltak, akik már nagyon igényelték, és tényleg sokáig aludtak, illetve olyanok is, akik besétáltak a városba egy kávéra. Próbáltuk kézilabdamentesen tölteni az időt, az ebéd után viszont már elővettük a videót” – mesélte a 224-szeres válogatott balátlövő.

Hangsúlyozta, differenciált munkával készülnek, hiszen vannak, akik többet játszottak eddig, nekik több pihenőre van szükségük. Az erőnléti edző napi rendszerességgel méri a játékosok adatait, és aszerint osztja el a csapatot.

Ilyés a 45 perces videózás tanulságai alapján úgy fogalmazott, a szerdai ellenfél, Egyiptom válogatottja változatos kézilabdát játszik a jelenlegi veszprémi vezetőedző, David Davis irányításával.

A magyar válogatott a koppenhágai D-csoportban múlt pénteken 25–25-ös döntetlenre végzett Argentínával, majd vasárnap Angolát 34–24-re, hétfőn Katart 32–26-ra legyőzte. Szerdán 18 órától Egyiptommal, csütörtökön 20.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a herningi középdöntőbe.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik