Férfi kézi-vb: „Az egyik meccset meg kellett volna nyernünk!”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.15. 16:11
Az irányító Lékai Máté szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottat nem törte meg, hogy a franciaországi világbajnokságon elveszítette első két csoportmérkőzését.

„Sok buta hibát követtünk el támadásban és védekezésben is. Hiányérzetem van, mert az eddigi két meccsünkből egyet meg kellett volna nyernünk. Ennél több van a csapatunkban, és ezt meg is kell mutatnunk” – nyilatkozta vasárnap Lékai.Lékai.

A magyarok pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27–23-ra, szombaton az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól 31–28-ra kaptak ki a roueni C-csoportban.

„A csapatot nem törte meg a két vereség. Persze, jobb lett volna győzni, de továbbra is jó a hangulat” – tette hozzá a Telekom Veszprém irányítója.

A chilei együttes kapcsán Lékai megjegyezte, hogy az Európán kívüli csapatok mindig kellemetlen stílusban kézilabdáznak, Juhász Ádám pedig úgy fogalmazott, a hétfői ellenfél taktikailag vélhetően nem annyira fejlett, ezért váratlan dolgokra is képes.

„Emiatt elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Ha el akarunk érni valamit, a következő három csoportmeccsünket kötelező megnyernünk, persze, a kötelező győzelmek a legnehezebbek” – nyilatkozta a Tatabánya irányítója, aki a válogatottban balszélsőként szerepel a vb-n.

A 20 éves kézilabdázó a németek ellen 54, a horvátokkal szemben pedig 58 és fél percet töltött a pályán. „Örülök, hogy ennyire bízik bennem a szövetségi kapitány, igyekszem meghálálni. Fárasztó volt az eddigi két találkozó, de még fiatal vagyok, bírom erővel” – jelentette ki Juhász.

Lékai úgy nyilatkozott, hogy nem fáradt, mert a regeneráció jól működik a válogatottnál. „Még csak két mérkőzésünk volt, és remélem, még sokáig versenyben leszünk a tornán” – tette hozzá.

A Magyarország–Chile csoportmérkőzés hétfő 17.45-kor kezdődik Rouenban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik