Férfi kézi-vb: apa, MVP és világbajnok lett – reggelig ünnepeltek Hansenék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.28. 12:12
null
A dánok megadták a módját az ünneplésnek (Fotó: AFP)
Dánia először nyerte meg a férfi kézilabda-világbajnokságot, miután a döntőben rendkívül domináns játékkal, 31–22-re felülmúlta Norvégiát. A dánok örömünnepe egészen hétfő reggelig folytatódott a torna legértékesebb játékosának megválasztott – és a gólkirályi címet is kiérdemlő Mikkel Hansen – vezérletével, akinek nem csupán a vb-siker miatt volt oka az örömre.

 

Ritkán tart még reggel hatkor is az egy nappal korábban megkezdett parti, ám Herningben most ez volt a helyzet – igaz, volt ok az örömre, hiszen nem mindennap lesz először világbajnok egy válogatott.

„Fantasztikus bulit rendeztek, az emeleten volt egy privát összejövetel is. A végén már nem maradt sok vendég, így már a záráshoz készültünk, de Mikkel tett még egy kísérletet arra, hogy újra beindítsa a partit. Megengedtem neki, elvégre világbajnokok lettünk. Kilenckor nyitnom kellett, de aludni holnap is tudok. A világbajnokság jót tett Herningnek, akárcsak az én báromnak” – mondta a Fox and Hounds nevű hely tulajdonosa.

Hansen tehát nem csupán a pályán, az ünneplés alatt is vezéregyénisége volt a győztes dán csapatnak. A tornát 72 góllal záró, MVP-nek megválasztott klasszis élete legszebb heteit éli, ugyanis a vb-sikerig vezető menetelést néhány nappal megelőzően gyermeke született.

„Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány nagyon rendes volt velem, minden otthoni meccs után megengedte, hogy hazamenjek, és a családommal legyek. A gyermekem születése után volt néhány napom pihenni, és azokkal lenni, akik sokat jelentenek nekem. A legjobbat hozzák ki belőlem, s ez meglátszott rajtam” – mondta Hansen a TV2 Sportnak.

A dánok vasárnap még Herningben ünnepeltek, hétfőn utaznak Koppenhágába, ahol folytatódik a fieszta.

A dán örömünnepről itt nézhet videót!

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA ÉS NÉMETORSZÁG
DÖNTŐ
Dánia–Norvégia 31–22
(18–11)
Herning, 15 000
néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)
DÁNIA: N. LANDIN – Svan 4, M. HANSEN 7 (2), OLSEN 5, Zachariassen 3, LAUGE 4, M. Landin 3. Csere: Green (kapus), Möllgaard, MENSAH 4, R. Toft Hansen, Mortensen, Öris 1, Lindberg, Hald
Szövetségi kapitány: Nikolaj Jacobsen
NORVÉGIA: Bergerud – Björnsen 2, Röd 2, Gullerud, O'Sullivan, Sagosen 3 (1), JÖNDAL 9 (1)
Csere: Christensen (kapus), Myrhol 1, Tangen, Överby 1, Johannessen 3, Reinkind 1, Jakobsen
Szövetségi kapitány: Christian Berge
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–3. 10. p.: 6–4. 14. p.: 9–5. 19. p.: 10–8. 25. p.: 14–10. 28. p.: 17–10. 32. p.: 20–12. 40. p.: 21–15. 48. p.: 26–15. 56. p.: 30–19
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2

AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Niklas Landin (Dánia)
Jobbszélső: Ferrán Solé (Spanyolország)
Jobbátlövő: Fabian Wiede (Németország)
Irányító: Rasmus Lauge (Dánia)
Beálló: Bjarte Myrhol (Norvégia)
Balátlövő: Sander Sagosen (Norvégia)
Balszélső:
Magnus Jöndal (Norvégia)

A legértékesebb játékos (MVP): Mikkel Hansen (Dánia)
Gólkirály: Mikkel Hansen (Dánia, 72 gól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik