Férfi kézi: Sulic három év múlva Veszprémben búcsúzna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.23. 16:14
Négy gólnál hetek óta nem adja alább Renato Sulic, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának horvát beállója, és ezzel a teljesítményével továbbra is kulcsszerepet tölt be a magyar bajnok kötelékében. Sulic három év múlva Veszprémben búcsúzna az aktív játéktól.

Sulic legutóbb, a szombati Celje elleni Bajnokok Ligája-találkozón az „alapra" ráduplázva nyolcszor talált be a szlovén együttes kapujába, többször, mint bárki is a csapat „bombázói" közül. Ha azt kérdezik tőle, hogy mennyire elégedett a saját teljesítményével, visszatérő válasza mindig az, hogy a kézilabda csapatjáték, ahol minden az egymásra utaltságra alapul, más szóval egy-egy kiugró produkcióhoz hátország, a csapattársak erős támogatása is szükséges.

„Ez szombaton is így volt. A 34 gólunkon tízen osztoztunk, és ez is azt bizonyította, hogy a támadásokat sokféle módon tudjuk befejezni. Ha pedig az ellenfél egy vagy két kiszemelt játékosunkat igyekszik kikapcsolni, akkor azzal is számolnia kell, hogy mások előtt nyílhat meg a gólszerzés lehetősége. Ez a kiszámíthatatlanság a Veszprém egyik leghatásosabb fegyvere"- nyilatkozta a Sulic a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Harminchat évével a játékoskeret rangidőse, mögötte kor szerint a német Christian Zeitz és a spanyol Chema Rodriguez (35 évesek), a csapatkapitány Nagy László, valamint Iváncsik Gergő és a szerb Momir Ilics (34 esztendősek) következnek. Hogy egy igazi profi életkora nem számít, az szombaton is bebizonyosodott, amikor Sulic 50 percet volt játékban.

Aki kellő odaadással készül fel a mérkőzésekre, alázattal tekint a sportágára, és még a szíve is a helyén van, annak nem az évei számával kell foglalkoznia, hanem azzal, hogy még hány szezont szeretne a pályán tölteni. Én például akkor sem teszek pontot a már most is hosszú pályafutásom történetének végére, ha jövőre aranyra sikerülne váltanunk az idei ezüstünket a Bajnokok Ligája döntőjében. Már csak azért sem, mert 2018-ig szól a szerződésem, és annak lejártával Veszprémben szeretnék búcsúmeccset játszani!" - mondta Sulic, aki az elmúlt szombati kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült a BL nyolcadik csoportkörének „álomcsapatába."

Az odaadásra és az összpontosításra Sulicnak és a csapattársainak szombat délután különösen nagy szüksége lesz a Veszprém Arénában, amikor a francia PSG együttese az ellenfelük. Az egyetlen olyan csoporttárs, akitől eddig vereséget szenvedtek.

„Nagy meccs lesz az biztos, és nekünk nem nagyot, hanem hatalmasat kell játszanunk azért, hogy ennek a mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzésnek a végén mi ünnepelhessünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik