Férfi kézilabda: Sterbik szerint Cupara top 10-es kapus

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.03. 11:35
null
Cupara remek formában védett a Szeged ellen (Fotó: Török Attila)
A Telekom Veszprém szerb válogatott kapusa, Vladimir Cupara ihletett formában védett a hétvégi Pick Szeged elleni rangadón, melyet 29–27-re nyert meg a bakonyi együttes. A veszprémiek edzői stábjában dolgozó korábbi világklasszis kapuvédő, Sterbik Árpád szerint Cupara a szűk elithez tartozik posztján.


„Valószínűleg top 10-es kapus, de ez a lista nincs kőbe vésve, ahogy a jó forma sem. Egy kapuvédő sincs fából, a jó napokat kevésbé jók követik, csak arra kell vigyázni, hogy utóbbiak ne vezessenek gödörbe. Két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hány kiváló kapus szerepel a Bajnokok Ligájában. Elég példaképpen Niklas Landin, Gonzalo Pérez de Vargas, Andreas Wolff, Andreas Palicka, Vincent Gérard, Rodrigo Corrales és Vladimir Cupara nevét említeni, de velük is előfordul, hogy le kell cseréni őket. A mi két kapusunk sem jár mindig a csúcson, legutóbb, a Balatonfüred elleni mérkőzésünk alatt például mind a ketten lefagytak, mondtam is nekik, hogy ebből a halvány teljesítményből nekem egy is bőven elég volt mutatóba”
– mondta el az SzPress Hírszolgálatnak a spanyol színekben világbajnok Sterbik, aki két ízben, 2001 és 2004, valamint 2018 és 2020 között erősítette a Veszprémet játékosként.

Hozzátette, szerinte Cupara nehezen viselte, hogy a Bajnokok Ligájában háttérbe szorult Rodrigo Corrales mögött.

„Cupara nehezen viselte, hogy háttérbe szorult, de azokból a percekből is próbálta kihozni a maximumot, amelyek a pályán neki jutottak. Aztán változott a helyzet, ráadásul Corralest kisebb sérülés hátráltatja, ezért most neki kell erősnek lennie. Amúgy olyanok, mint két jó testvér, kedvelik és segítik egymást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik