Férfi kézi: spanyol válogatott szélsőt igazolt a Szeged

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.15. 11:31
null
Pedro Rodríguez Álvarez a La Riojától érkezik a Mol-Pick Szegedbe
Hivatalossá vált, amiről vasárnap beszámoltunk, a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hároméves megállapodást kötött a spanyol Pedro Rodríguez Álvarezzel, a Naturhouse La Rioja 25 éves jobbszélsőjével, aki a nyáron csatlakozik a Tisza-partiakhoz.

„Immár hivatalos, a nyártól a Mol-Pick Szeged csapatához szerződik Pedro Rodríguez Álvarez. A 193 centiméter magas jobbszélső három évre kötelezte el magát hozzánk. Úgy gondolom, hogy a BL-tapasztalatokkal rendelkező spanyol válogatott szélső nagy erőssége lesz a csapatunknak” – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke.

Pedro Rodríguez Álvarez 1990. augusztus 22-én született Vigóban. Jelenleg a La Rioját erősíti, előtte szerepelt az Academia Octavio és a Cuenca csapatában – olvasható a pickhandball.hu-n. A 2012–2013-as idényben az EHF-kupában mutatkozott be a nemzetközi porondon, egy év múlva már a BL-ben szerepelt. Az európai topligában eddig 102 gólt szerzett. A mostani idényben 16 meccsen játszott a spanyol bajnokságban, ezeken 61 gólt szerzett, ez 3.82-es átlagnak felel meg. Ami igazán érdekes, hogy csak egyetlen gólt szerzett hétméteresből, a többit akcióból érte el. Remekül indul, erre ismét itt egy adat: 28 indulásból 27-et értékesített, egyetlen ziccert rontott eddig.

A spanyol szélső rendkívül technikás, gyors kézilabdásnak számít.

A FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA 30 LEGSZEBB GÓLJA 2015-BEN (Pedro két találata 1:19-től és 2:04-től)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik