Férfi kézi: rangadóra hangolt a Székelyudvarhely

Vágólapra másolva!
2017.12.09. 16:59
null
A hajrában Antonio Kovacevic tette biztossá a győzelmet. A horvát szélső hét gólt dobott a mérkőzésen
Már az első félidőben megalapozta a sikert a Székelyudvarhely KC a román férfi kézilabda-bajnokság 14. fordulójában, s végül sima, négygólos sikert aratott a CSM Focsani otthonában. Szerdán rangadót játszanak Vilovszki Urosék.

 

 

Az alapszakasz visszavágóinak első fordulóját játsszák szombaton és vasárnap a román férfi kézilabda-bajnokságban – a Székelyudvarhelyi KC a győzelem reményében utazott Foksányba. Az SZKC gyorsan magához is ragadta a kezdeményezést a tizennégy csapatos pontvadászat 12. helyezettjénél, és a csarnokot zsúfolásig megtöltő foksányi publikum 3–5-nél még csak erőteljes „Romania, Romania!” szurkolásba kezdett, 3–9-nél azonban már rázendített a „Kifelé a magyarokkal az országból!” rigmusra is.

A székelyudvarhelyieket ez kevésbé zavarta, annál érzékenyebben érintette viszont őket, hogy a félidő közepén lesérült Vjacseszlav Szadovij, az Egertől érkező ukrán légiós, s mivel szerdán, a CSM Bucuresti elleni kupameccsen a szerb Milos Dragas is kidőlt a sorból, a csapat tulajdonképpen balátlövő nélkül maradt.

A székelyudvarhelyi előny ennek ellenére tovább hízott, a 20. percre már hétgólosra dagadt (6–13), s a különbség a szünetig is megmaradt.

Udvarhelyi szemszögből 16–9-cel fordultak a felek Románia legföldrengésveszélyesebb városában, a házigazdák azonban legjobb játékosuk, Erős Attila István vezérletével feljöttek mínusz kettőre (50.p.: 18–20). Ekkor a találkozó kezdett kísértetiesen hasonlítani a székelyudvarhelyi odavágóra, amikor Dragan Djukics csapata vért izzadva verte meg a foksányiakat, de a horvát Antonio Kovacevic és Szőke Máriusz góljainak köszönhetően helyreállt a világ rendje, a Székelyudvarhely már nem engedte ki a kezéből a győzelmet: CSM Focsani–Székelyudvarhelyi KC 22–26 (9–16).

Az SZKC jövő szerdán paprikásnak ígérkező találkozón játssza az év utolsó mérkőzését, amikor az éllovas Torda látogat a minden bizonnyal telt házas székelyudvarhelyi sportcsarnokba.

Vasárnap játsszák: Dinamo Bucuresti–Fogaras, CSM Bucuresti–Vaslui, Steaua Bucuresti–Torda, Temesvár–Dunarea Calarasi, Politehnica Iasi–Nagybánya, Suceava–Konstanca.

Az élmezőny állása: 1. Torda 30 pont/13 mérkőzés, 2. Székelyudvarhely 29/14, 3. Steaua 28/13, 4. Temesvár 26/13, 5. Konstanca 26/13, 6. Dinamo 24/13, 7. CSM Bucuresti 24/13, 8. Calarasi 22/13.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik