Férfi kézi: példátlan lépés – CSZKA Moszkva lesz a Szpartak Moszkvából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 07:37
null
CSZKA Moszkva lesz a Szpartak Moszkvából (Fotó: rushandball.ru)
Rendhagyó hír érkezett Oroszországból: a Szpartak Moszkva férfi kézilabdacsapata a továbbiakban CSZKA Moszkvaként folytatja.

 

„A döntés nem volt egyszerű. Tudjuk, hogy a helyzet példa nélküli a sportéletben, mégis azt reméljük, hogy a szurkolóink velünk maradnak és a továbbiakban is támogatni fognak minket, függetlenül a más sportágakban meglevő preferenciájuktól. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki az elejétől velünk volt, de most tovább kell mennünk, és egy új szintre lépnünk”mondta a váltás kapcsán Vaszilij Szlavin, a csapat ügyvezető igazgatója.

A 2018-ban létrehozott juniorcsapat szintén a CSZKA Moszkva égisze alatt folytatja a munkáját.

A CSZKA Moszkva számos csapatsportban jelen van, a legismertebb természetesen a focicsapat. A sikeres és legendás szovjet-orosz katonacsapat, a mindenkori válogatott gerincét adó CSZKA Moszkva férfi kézilabdában is meghatározó erő volt, de a kétezres évek elején nevet és székhelyet váltva Csehovszkije Medvegyiként folytatta.

Először a női szakágban tért vissza a kézilabdába, itt az első idényben a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a Rosztov és a Lada mögött, és jelenleg várja, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztés után folytatódjon a bajnokság.

A Szpartak Moszkva negyedikként végzett a férfiaknál az alapszakaszban, a negyeddöntőben a Szaratov következne – ha folytatódik a liga, ezt a párharcot már CSZKA Moszkvaként vívhatja meg.

„A CSZKA Moszkva már létrehozta a női csapatát, így egyszerűbb dolga lesz a közönséggel is. Hogy a szurkolók elfogadják-e a névváltoztatást? A Szpartak márkát nem igazán tudták kihasználni. Első helyeket ígértek, amiből semmi nem valósult meg. Most is minden azon fog múlni, milyenek lesznek az eredmények”jegyezte meg a rivális Csehovszkije Medvegyi korábbi legendás edzője, Vlagyimir Makszimov.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik