Férfi kézi: Pastor ezért nem tudott több magyart igazolni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.11. 18:51
Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a klub honlapján reagált a szurkolóktól érkezett kérdésekre. Szóba került a szövetség által tervezett légióskorlátozás és a megüresedett szövetségi kapitányi poszt is.

„Akik szerepet kaptak a magyar válogatottban, azok sokat játszanak a magyar bajnokságban, a csapataikban. Játékban vannak! Rengeteg percet töltenek a pályán. Nem lehet az a gond, hogy sok a külföldi az NB I-ben, mert aki válogatott volt, az mind fontos szerepet kap a csapatában – olvasható Juan Carlos Pastor véleménye a pickhandball.hu-n. –. A magyar csapat rosszul játszott az Eb-n, nem álltak össze a dolgok, ez volt a legnagyobb gond. Ha idegenlégiós-korlátozást vezetnek be, akkor esik a színvonal, a nemzetközi porondon pedig nem lesz beleszólása a magyar csapatoknak, nem tudunk majd a külföldi csapatokkal versenyezni. Nem a válogatott a hiba, mindenki itt keresi a problémát, annál sokkal összetettebb a dolog."Juan Carlos Pastor véleménye a pickhandball.hu-n. –. A magyar csapat rosszul játszott az Eb-n, nem álltak össze a dolgok, ez volt a legnagyobb gond. Ha idegenlégiós-korlátozást vezetnek be, akkor esik a színvonal, a nemzetközi porondon pedig nem lesz beleszólása a magyar csapatoknak, nem tudunk majd a külföldi csapatokkal versenyezni. Nem a válogatott a hiba, mindenki itt keresi a problémát, annál sokkal összetettebb a dolog."

„Sokszor próbáltunk mi is magyar játékost Szegedre hozni akár itthonról, vagy éppen külföldről. Csak problémáink voltak velük, sajnos! Ha szétnézünk a magyar piacon, azért olyan sok kézilabdás nincs, aki BL-színvonalat képvisel. Nekünk az első opciónk mindig, hogy magyar játékost szerződtessünk, van, amikor nem akar hozzánk jönni a játékos, vagy éppen a Veszprém szerződteti. A filozófiám, hogy ha egy a poszton egy jó magyar játékos szerepel, akkor oda őt szerződtessük, ne a külföldit. Emiatt előre is kell gondolkodnunk, így már 2-3 évre előre tervezünk, hogy kit érdemes magunkhoz csábítanunk. Lentről kell kezdeni a változást, nem felülről, ez a véleményem."

A Szeged spanyol mesterétől megkérdezték, elvállalná-e a magyar válogatott irányítását.

„Először is nem kerestek meg! Tapasztalatból már tudom, hogy olyanon nem gondolkodom, ami nem létezik. Ha fel is hívnak, megkeresnek, akkor az az első, hogy szólok a klubomnak, hogy van egy ilyen felkérés. Tiszteletből mindenkit meghallgatnék. A válogatott program viszont legtöbbször akkor van, amikor szabadság van a klubnál, amikor a családdal vagyok. Most egy dologra koncentrálok: a Mol-Pick Szegedre, nem foglalkozom olyan kérdéssel, ami nem is létezik!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik