Férfi kézi: Pastor elárulta, miért nem cserélte be Vadkertit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.24. 10:58
Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának 47 esztendős vezetőedzője a delmagyar.hu-nak adott interjújában beszélt az együttes 2014–2015-ös szezonjáról, a folytatásról, valamint azt is elárulta, hogy az MKB-MVM Veszprém elleni bajnoki döntő utolsó perceiben miért nem cserélte be Vadkerti Attilát, a szegediek csapatkapitányát, aki tizenhat idényt húzott le a gárdánál, ám az idény után búcsúzik.
„Minden évben fejlődünk, lépünk előre, most is így volt. A két évvel ezelőtti állapothoz képest tovább javultunk. A Bajnokok Ligája-szereplést 4.5-re, a bajnokságban és a kupában való szereplést négyesre értékelem – foglalta össze a Mol-Pick Szeged 2014–2015-ös szereplését Juan Carlos Pastor, a csapat vezetőedzője a delmagyar.hu-nak.A tavalyihoz képest a Veszprémhez is közelebb kerültünk. Ahogyan indult a szezon, itt a veszprémi Szuperkupa-vereségre gondolok, ahhoz képest az elmúlt meccseken már jóval szorosabb csatára kényszerítettük őket. Erősítünk mi is, jó játékosokat igazolunk, de ez a Veszprémre is igaz. Ők a nyáron Mikler Rolandot, Lékai Mátét, Gasper Margucot, Christian Zeitzet és Andreas Nilssont igazolták le. Mindannyian klasszisok, Európában jegyzett játékosok.”

A kérdésre, hogy a spanyol tréner miért nem cserélte be Vadkerti Attilát, a Szeged 33 éves csapatkapitányát a Veszprém elleni bajnoki döntő utolsó perceiben, Pastor így reagált:

„Egyszerű a válasz, azért, mert a meccsre koncentráltam, azt láttam, hogy nyílt a küzdelem. Én ilyen típusú edző vagyok, mindig nyerni szeretnék. Semmiféle hátsó szándékom nem volt. Tudom, hogy Vadkerti Attila mennyit tett a szegedi kézilabdáért, és milyen hűséggel szolgálta a klubot. Nem lehet kérdés, hogy vissza kell vonultatni a hetes számú mezt, és azt a sportcsarnokba kell kihelyezni, mert Körte ezt nagyon megérdemli.”

A 47 éves szakember beszélt a keret megerősítéséről, valamint a jövőbeli tervekről is.

„Eddig a brazil Thiagus Petrust igazoltuk le, Niko Mindegíát várjuk vissza, és Vadkerti helyére is szeretnénk egy balszélsőt igazolni. Célunk, hogy a junior játékosok közül minél többen játsszanak az NB I-ben, az úgymond gyengébb meccseken nyolc felnőtt játékos mellett nyolc juniort szeretnénk szerepeltetni. Ez a tervünk, bízom benne, hogy Hegedüs Márkhoz hasonlóan a többiek is élnek majd a lehetőséggel, és rendszeresen játszathatjuk őket. Petrus egy komplex játékos. Remekül védekezik, támad, és sok-sok terhet vehet le Jonas Källman válláról, mert őt védekezésben több poszton is lehet használni. Mindenképpen nagy erőssége lehet a csapatnak. Azért az jól látható volt, hogy leginkább Källman fáradt el az idény végére, mert ő az egyik alapunk a védekezésben. Nagy volt rajta a teher, mindenképpen jó lesz, hogy olyan kézilabdás kerül hozzánk, aki hozzá hasonlóan tud védekezni.”

„Arra kell építenünk, hogy a Bajnokok Ligájában már a legjobb nyolc közé jutottunk. Ott már elhittük, hogy nyerhetünk jó csapatok ellen, és idegenben is képesek vagyunk győzni. Ha a Veszprém ellen is hasonló felfogásban játszunk majd, akkor őket is legyőzhetjük, még úgy is, hogy jóval erősebb a kerettel rendelkeznek, mint mi. Csak hinni kell benne. Az európai topligában egy lépésre voltunk a négyes döntőtől. Őszintén, sokan álmodtak arról, hogy sikerülhet bekerülni a fináléba? Igen, egy álom közelében voltunk, egy lépésre, de ez a lépés még nagy volt nekünk.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik