Férfi kézi: Pastor 2023-ig hosszabbított a Szegeddel

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 19:25
null
Juan Carlos Pastor hosszabbított Szegeden (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Két évvel meghosszabbította Juan Carlos Pastor vezetőedző szerződését a magyar bajnok Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetősége – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

Az 53 éves spanyol tréner 2013 óta dolgozik a Tisza-parti klub vezetőedzőjeként, új megállapodása 2023-ig szól. Pastor az elmúlt nyolc évben a klub történetének legsikeresebb trénerévé nőtte ki magát: két magyar bajnoki címet – a másodikat a mögöttünk hagyott idény végén –, valamint egy-egy Magyar Kupát és EHF-kupát nyert eddig a csapattal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy még két évig a Mol-Pick Szeged vezetőedzője lehetek – nyilatkozta Pastor a klub hivatalos honlapján. – Úgy vélem, nagyon jó munkát végzünk, a hangulat pedig kiváló a klubnál és a csapaton belül is. A kitűzött célokat is sikerült elérni, és ezt szeretném folytatni a jövőben is. Most az a célom, hogy folytassuk ezeket a sikereket. Várom a júliusi kezdést, hogy elkezdjük a munkát a következő szezonra. Mindenképpen fejlődni szeretnénk. Mindennap keményen dolgozunk. Fontos lesz a következő idényben, hogy az új arénánkba költözünk, ez mindenkinek nagy előrelépés lesz. Két évre írtam alá, de számomra mindig a következő nap a legfontosabb.”

Pastor eddig 368 mérkőzésen ült a Szeged kispadján – nem számítva azokat a meccseket, amelyeket eltiltás miatt csak a lelátóról tekinthetett meg –, ezeken 282 győzelem, 14 döntetlen és 72 vereség a mérlege. A magyar bajnokságban 226 találkozón 201 győzelem, 5 döntetlen és 20 vereség a mutatója, míg a Bajnokok Ligája főtábláján az eddigi 112 mérkőzéséből 61-et nyert meg csapatával.

Ha Pastor kitölti az új szerződését, pontosan tíz évig lesz a Szeged vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik