nemzetisport.hu 2019.11.18 22:43 Frissítve: 2019.11.18 23:11

Férfi kézi: Paczkowski bemutatkozhat Veszprémben, Mahé a sérüléséről

A veol.hu beszámolója szerint a Metaloplasztika Sabac elleni keddi SEHA-liga-mérkőzésen végre bemutatkozhat a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában a lengyel jobbátlövő, Pawel Paczkowski, aki felépült súlyos térdsérüléséből.

 

Nem áll ilyen jól a visszatéréssel Kentin Mahé, a francia irányító a klub hivatalos honlapjának beszélt a problémájáról.

A Rabotnik-meccs után egy MR-vizsgálaton vettem részt, és a felvételeket látva a francia nemzeti együttes orvosának az volt a véleménye, hogy van egy repedés a patella szalagomban, azaz a térdkalácsom alatti szalagban, ami nagyon fájdalmas dolog. Azt is mondták, hogy már hetek óta sérült lehetek, de nem tudom, hogy pontosan mikor történhetett. Az orvosok azt a döntést hozták, konzultálva a veszprémi orvosi stábbal, hogy egy úgynevezett PRP terápiát alkalmaznak, amelyben a saját vérből kivont plazmát fecskendezik be a sérült testrészbe, ezzel gyorsítva annak gyógyulását. Ezután háromhetes pihenőm volt, és elméletileg a válogatott szünet utáni héten már a csapattal kellett volna edzenem. Ez sajnos nem volt lehetséges, mivel még mindig nagy fájdalmaim voltak. Egy hete azonban enyhült a fájdalom, és el is kezdtem együtt készülni a többiekkel. Nagyjából hetvenszázalékos az állapotom. Még mindig fáj picit, viszont sokkal több munkát el tudok végezni, mint előtte” – idézi a telekomveszprem.hu Mahét, aki hozzátette, hogy a héten Franciaországba utazik kontrollra, hogy egy párizsi specialista is megvizsgálja, ő fog végleges álláspontot mondani a térdéről. Jelen pillanatban pontosan még nem látja, mikor tud újra játszani.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.

2019.12.10 08:13:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto)

INTERJÚ. A női kéziválogatott kapitánya a sok cseréről, a nyomásról és a saját helyzetéről is beszélt.

2019.12.09 22:35:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kumamotói női kézilabda vb-n már csak azért szoríthatunk, hogy mások kiharcolják nekünk az olimpiai selejtező elérését, és ha meglesz, onnantól fel kell építeni jövő tavaszra a válogatottat.

2019.12.09 09:17:20

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖGY (percről percre)

Az első félidő jó magyar játéka után az Elnök-kupa biztos győzelemmel Franciaországé lett.