nemzetisport.hu 2017.10.19 12:49 Frissítve: 2017.10.19 13:34

Férfi kézi: Ortega keze látszik még a csapatjátékon – Vranjes

A Telekom Veszprém várhatóan csak a következő év elejétől játszik olyan stílusban, amilyet nyáron érkező edzője, Ljubomir Vranjes elvár tőle. Erről a svéd tréner beszélt a Figyelő című lapnak adott interjúban.

 

 

Ljubomir Vranjes jól ismeri Carlos Ortegát, a kép a 2000-es olimpia elődöntőjén készült (Fotó: AFP)

„Rengeteg taktikai változtatást hoztunk már. Talán nem látszik kívülről, de sok apró módosítás történt védekezésben és támadásban is – magyarázta a hetilapnak Ljubomir Vranjes. – De néhány hét vagy akár hónap alatt azt a játékot megváltoztatni, amit az elmúlt négy évben képviselt a csapat, lehetetlenség. Időre és türelemre van szükség. Ha túl gyorsan változtatunk, rossz irányba fogunk menni. Edzünk mindennap, és dolgozunk ezen. Bresztben például sok változtatásunk látszódott, a Flensburg ellen kevesebb, de februárra, márciusra látványosabb lehet az összehasonlítás.”

„Flensburgban nem volt egyszerű, hiszen játékosból nemcsak edző lettem, hanem sportigazgató is. Az első hat-hét hónap ott nagyon kemény volt. De olyan csapathoz kerülni sem egyszerű, mint a Veszprém, hiszen itt évek óta megvannak a szerepek az öltözőben – mondta klubváltásáról a tréner. – A spanyol edzőknek nagy hatása volt a csapatra, Carlos Ortega keze látszik a csapatjátékon, és Xavi Sabaténak is hasonló volt a filozófiája. Számomra tehát új szeleket hozott a Veszprém, de a játékosok véleménye alapján úgy vélem, hogy én is lendületet adhatok. Szerintem ez egy olyan helyzet, amelyben mindkét fél nyerhet.”

Vranjes kiemelte, hogy célja minden egyes meccset megnyerni a csapattal, és beszélt az Aron Pálmarsson-ügyről is, szerinte nem csak veszteség érte azzal a klubot, hogy az izlandi irányító-átlövő nem játszik többet a klub kötelékében. „Pálmarsson tényleg a világ egyik legjobbja, és számoltam vele. De az alapján, ahogy a csapat reagált a döntésre és ahogy teljesít azóta, a csapategység igazán erős. Én ugyanúgy hiszek a csapatban Pálmarsson nélkül is.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 16:44:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Pick ezúttal is pontot szerezhetett volna a címvédő ellen, de a végjáték nem sikerült.

2018.02.17 14:09:41

Kézilabda nemzetisport.hu

Hatott Vranjes fejmosása, Nagy Lászlóék ellenállhatatlan játékot bemutatva, 12 góllal nyertek.

2018.02.14 17:57:57

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Egyelőre semmi sem dőlt el, sem az, hogy marad-e a Győri ETO-nál, sem az, hogy távozik.

2018.02.11 23:15:21

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múlt század hetvenes éveiben már kérdés volt, hogy mi lesz azokkal a sportolókkal, akiknek semmi sem drága a sikerért. Vajon a rettenetes megterhelésű edzések, versenyek, meccsek hatása hogyan jelentkezik idősebb korban? Van-e értelme a teljesítményhajhászásnak?

2018.02.11 16:12:43

Kézilabda nemzetisport.hu

Gorbok, Gaber, Sego és Balogh nélkül nyert a magyar csapat a Bundesliga-éllovas vendégeként.