Férfi kézi: Nincs tervezve a folytatás, de... – Nagy László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.11. 14:23
null
Nagy László a válogatott rendelkezésére áll, ha a szükség úgy hozza (Fotó: Illyés Tibor/MTI)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Nagy László ideiglenes visszatérésének is köszönhetően a szlovénok 29–24-es idegenbeli legyőzésével nagyon közel került a jövő januári, dán-német közös rendezésű világbajnoksághoz. A 37 éves jobbátlövő a Digi Sport híradójának azt mondta, ha kijut a csapat a vb-re, ő nem lesz ott, kivéve egy esetet.

„Nincs tervezve a folytatás, csak ebből a két meccsből indulunk ki. Utána nyári szünet, aztán készüljenek nélkülem a világbajnokságra. De természetesen, ha sérülés adódna esetleg a jobbátlövő poszton, akkor nyilván a válogatott számára elérhető leszek, ám nincs tervben a következő világbajnokság” – mondta a Sport24-nek Nagy László, aki kiváló játékkal és három góllal járult hozzá a szlovéniai vb-selejtezős sikerhez.

„Ilyen csatára számítottam. Aminek kimondottan örülök, hogy a szlovén rohanós játékot meg tudtuk fékezni, elvétve kaptunk csak tőlük lerohanásgólt, ez volt a célunk, erre készültünk, és ezt a feladatot a csapat maximálisan végrehajtotta” – mondta a szombati mérkőzésről a most már 200-szoros válogatott klasszis.

A visszavágóra szerdán kerül sor Veszprémben, és Nagy László úgy gondolja, még semmi sincs lefutva.

„Azt gondolom, hogy ez a szlovén csapat sokkal többet tud, mint amit ellenünk produkált. Nyilván kellettünk hozzá mi is, nagyon stabil, nagyon jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Hasonló játékkal kell előrukkolnunk szerdán is ahhoz, hogy sikerhez vezessen ez a világbajnoki selejtező. Elsősorban magunkra kell figyelni, nem szabad elhinni, hogy az első meccs után ezt a vb-selejtező párharcot már megvívtuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik