Férfi kézi: Nem mi vagyunk a SEHA-liga favoritjai – Davis

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.05. 19:31
null
David Davis szerint a Vardar a sorozat favoritja (Fotó: Szabó Miklós)
Vasárnap Újvidéken kezdi meg a SEHA-liga kieséses szakaszát a Veszprém, amelynek edzője szerint inkább a címvédő Vardar a sorozat favoritja, ő pedig továbbra is számít a fiatalokra.

 

Innentől kezdenek érdekessé válni a SEHA-liga küzdelmei, bár az esélyeket nézve a negyeddöntők még nem jelenthetnek gondot a három legerősebb csapatnak, a horvát PPD Zagrebnek, az északmacedón RK Vardarnak és a Telekom Veszprémnek, a nyolc között csak egyetlen érdemi csata várható, a fehérorosz Meskov Breszt és az ukrán Motor Zaporizzsja párbaja. A Bajnokok Ligájában egyébként már találkoztak a csoportkörben, mindkétszer a Breszt győzött, és papíron talán most is esélyesebb, de az ukránok láthatóan nagyon komolyan veszik a SEHA-ligát.

„Szeretem ezt a sorozatot, mert erős verseny, ami elsősorban azoknak a csapatoknak nagyon jó, amelyeknek nincs erős hazai bajnokságuk, hiszen itt BL-szintű ellenfelekkel játszhatnak. Nekünk pedig azért, mert pályára küldhetjük a fiataljainkat, megnézhetjük, mit tudnak ilyen szintű csapatok ellen, és ők is tapasztalatokat szerezhetnek. Egyértelműen jó döntés volt a szakmai stáb és a vezetőség részéről a SEHA-ligában is elindulni” – mondta lapunknak David Davis, a Veszprém edzője.

A csoportkör tíz meccséből hármon, az orosz Szpartak Moszkva elleni hazai és idegenbeli, valamint a szerb Metaloplasztika otthonában rendezett mérkőzésen kaptak lehetőséget a magyar bajnoki címvédő 18 és 21 év közötti utánpótlás-játékosai, ezeken a találkozókon fele-fele arányban alkották az együttest a tapasztalt és a fiatal játékosok. Sőt, az említett mérkőzéseken nem is Davis, hanem az U21-es csapatot irányító Momir Ilics és Gulyás Péter váltották egymást a kispadon.

„Szerettük volna, ha a tehetséges fiataljaink kipróbálják magukat egy szinttel feljebb, és felnőnek a feladathoz. Amit láttam, az alapján abszolút elégedett vagyok velük – folytatta a spanyol tréner. – Ilyenkor a felnőttekkel edzhettek, ami nagy lehetőség volt nekik, és például Bodor Márk vagy Ilics Zorán akár már velünk kezdheti meg a következő szezont. A saját kezükben van a sorsuk, mert bebizonyították, hogy számolhatok velük, jól tudnak alkalmazkodni a spanyol játékrendszerhez, bevethetők, ha szükség van rájuk."

A Veszprém március 8-án és 14-én játssza a SEHA-liga negyeddöntőjét az újvidéki Vojvodinával, és óriási meglepetés enne, ha nem jutna be a zadari négyes döntőbe, amelyet április 3. és 5. között tartanak. Az elődöntőben a Breszt–Zaporizssja párbaj győztesével találkozik majd, a Bajnokok Ligája B-csoportjában egyébként mindkét csapattal a játszott már, és mind a négy mérkőzésen nagy különbséggel győzött.

„Szerintem nem mi vagyunk a SEHA-liga favoritjai, hanem a címvédő RK Vardar. Az idény elején persze még nem láthattuk, mennyire átalakul majd a csapatuk a hajrára. Nekünk jól ment a játék eddig, de ki tudja, mit hoz a négyes döntő” tette hozzá Davis, aki szerint a sorozat kieséses szakaszában is lehetőséget kaphatnak azok a fiatalok, akik a csoportkörben már bizonyítottak.

A Veszprém eddig kétszer nyerte meg a SEHA-ligát, 2015-ben és 2016-ban, 2017-ben pedig ezüstérmes lett, a döntőben vereséget szenvedett a Vardartól, amely most viszont kissé zilált állapotban van, eddig már három játékosa távozott idén, és épphogy bejutott a BL nyolcaddöntőjébe, ahol a Mol-Pick Szeged lesz az ellenfele.

SEHA-LIGA

NEGYEDDÖNTŐ
Vojvodina (szerb)–Telekom Veszprém

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. TELEKOM VESZPRÉM 10 8 2 306–265 +41 24
2. PPD Zagreb (horvát) 10 7
3 289–259 +30 21
3. Meskov Breszt (fehérorosz) 10
6 4 307–279 +28 18
4. Eurofarm Rabotnik (északmacedón) 10 4 6 279–275 +4 12
5. Metaloplasztika Sabac (szerb) 10 4
6 272–302 –30 12
6. Szpartak Moszkva (orosz) 10 1 9 254–327 –73 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik