Férfi kézi: Nem érzem még át, hogy itt a vége – Momir Ilics

Vágólapra másolva!
2019.05.29. 08:26
Momir Ilics nagyjából tíz nappal ezelőtt döntötte el, hogy az idény végén – egészen pontosan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője után – befejezi a pályafutását. Mint arról a Telekom Veszprém keddi médianapján beszélt az NSO Tv-nek, még nem érzi át, hogy lassan a végéhez közeledik az aktív pályafutása.



A 37 éves balátlövő a magyar közönségtől a Szeged ellen sikerrel megvívott bajnoki döntőn búcsúzott.


A 37 éves balátlövő a magyar közönségtől a Szeged ellen sikerrel megvívott bajnoki döntőn búcsúzott.

„Őszintén szólva kicsit furcsa volt, de alapvetően ugyanolyan, mint a többi meccs, a korábbi bajnoki döntők – mondta Ilics az NSO Tv-nek. – Ebben a pillanatban még nem tudom ezt átérezni, talán amikor lejátszom az utolsó meccset is, akkor jönnek elő az érzések, mindaz, ami történt velem a pályafutásom alatt. Most csak azt remélem, hogy minden rendben lesz, és élvezni fogom a»nyugdíjas éveket«.”

A hétvégi, kölni final fouron még vár rá két mérkőzés. A szombati elődöntőben a Kielcét kellene legyőznie a Veszprémnek ahhoz, hogy harcolhasson a Bajnokok Ligája-győzelemért. Hogy erre mennyi esélyt lát a THW Kiellel kétszer is diadalmaskodó játékos?

„Erre bármelyik csapat képes lehet, amelyik a négyes döntőben szerepel, de ez nem újdonság. Tudom, hogy ez mennyire nehéz, de nem is azt mondanám, hogy nehéz, hanem azt, hogy mennyire különleges dolog. Eleve nem mindig azok a csapatok jutottak be a final fourba, amelyek arra esélyesek voltak. Ezért is mondom, hogy nincs győzelemre esélyes csapat, hanem négy olyan együttes van, amelyik közül bármelyik megnyerheti a Bajnokok Ligáját.”

Videónkban arról is beszél, hogy nagyjából tíz nappal ezelőtt hozta meg a döntést a visszavonulásáról, és azt is elmondja, mit szeret a legjobban Veszprémben.

BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, LANXESS ARÉNA)
DÖNTŐ – JÚNIUS 2.
Vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – JÚNIUS 2.
Vezeti: Duarte Santos, Ricardo Fonseca (portugálok) 15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – JÚNIUS 1.
Telekom Veszprém–Kielce (lengyel)
Vezeti:
Gjorgji Nacsevszki, Szlave Nikolov (északmacedónok)
15.15 (Tv: Sport1)
Barcelona (spanyol)–Vardar Szkopje (északmacedón)
Vezeti:
Zigmars Sondors, Renars Licis (lettek)
18.00 (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik