Férfi kézi: Nem csapom be magam mögött az ajtót – így búcsúzott Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 16:54
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) keddi sajtótájékoztatóján bejelentették: Talant Dujsebajev a sikertelen Európa-bajnoki szereplést követően nem marad a férfiválogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető az M4Sport megkeresésére elmondta: „nem csapja be maga mögött az ajtót”, egyben köszönetet mondott a magyar kézilabda-szeretőknek.

„Ahogy mondtam, a sorsomat a szövetség elnökének kezébe helyeztem. Január 27-én, szerdán este felhívott az elnök úr, míg szombat reggel valaki más a szövetségtől. Arról beszélgettünk, mi lenne a legjobb a magyar kézilabdának, és kell találni egy jó megoldást a jövőre nézve.”

„Én mondtam, hogy nincs ezzel semmi gond. Nekik is azt mondtam, amit mindig: a sorsomat az elnök kezébe helyezem. De továbbra is tartom: én mindig, minden körülmények között kész vagyok segíteni a magyar kézilabdát. Nézzük meg, mi a legjobb Magyarországnak, a magyar kézilabdának, és ha van egy edző, aki egész évben ott tud lenni, ahogy mondtam, semmiféle problémám nincs ezzel. Az, hogy ott éljek egész évben, lehetetlen, mert nekem szerződésem van a Kielcével, itt van az életem, és ha ez így jobb mindenkinek, akkor elfogadom, semmi probléma” – nyilatkozta az M4 Sportnak Talant Dujsebajev.

„Csalódottságot és keserűséget érzek, mert amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni. Most tizenkettedikek lettünk az Európa-bajnokságon, de egy évvel ezelőtt ez a válogatott ott sem volt a világbajnokságon. De ez nagyszerű társaság, és azt gondolom, hogy ez az Eb jó tapasztalat volt a srácoknak, amitől jobb csapattá váltak. Tovább kell dolgozniuk, hogy még jobbak legyenek. Nekem nagyon-nagyon jó kapcsolatom van velük, nagyon szeretem őket emberként, szívesen segítettem volna nekik sokkal többet, szívesen adtam volna nekik több esélyt, hogy jobb játékossá váljanak. Soha nem mondom, hogy nem iszom ki ezt a poharat, de nem csapom be magam mögött az ajtót. Innen, Lengyelországból üdvözlök minden magyar kézilabda-szeretőt, és szeretnék köszönetet mondani az elmúlt időszakért mindenkinek” – folytatta a távozó szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik