Férfi kézi: Veszprémben úgy számolnak, még két hónapig nincs közös edzés

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 10:34
null
Sterbik Árpád még meggondolhatja magát (Fotó: Szabó Miklós)
Veszprémben úgy számolnak, a leállás óta eltelt eddigi két hónapnál még hosszabb idő lehet hátra addig, mire a teljes keret ismét együtt edzhet. Sevinger Zsolt cégvezető az újonnan érkező légiósok papírjainak beszerzéséről, Sterbik Árpád lehetséges beugró szerepköréről és az idény végeztével távozó játékosokról egyaránt beszélt.

Két hónap és két nap telt el azóta, hogy a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata legutóbb bajnoki mérkőzést játszott, s csak jóval később derült ki, hogy a Tatabánya ellen idegenben kivívott győzelem után a 2019–2020-as idényben már nem lesz folytatás. Hazaküldték a kézilabdázókat, akik a járványidőszakában egyetlen jószolgálati árufeltöltési megmozdulást kivéve még csak nem is találkozhattak egymással, csupán „házimunkában” edzhettek és labdáztak, ha ehhez társat tudtak találni maguknak.

Sevinger Zsolt, a három földrész 14 országának kézilabdázóit foglalkoztató Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője azzal számol, hogy az eddigi kényszerszünetnél is hosszabb idő telhet el addig, amíg a játékosaik újra együtt edzhetnek, majd előkészületi mérkőzéseket is játszhatnak.

„Biztosat még mindig nehéz mondani, de a dolgok jelenlegi állása szerint legalább két hónap telik el addig, amig David Davis, a vezetőedzőnk újra edzést vezényelhet a játékosainknak – nyilatkozta Sevinger Zsolt az SzPress Hírszolgálatnak. – A keret külföldi tagjai közül többen már akkor elköszöntek tőlünk, amikor kiderült, hogy a bajnokság nem folytatódik, mások azért vártak ki, mert Magyarországon nagyobb biztonságban érezték maguk, mint a szülőhazájukban, vagy időbe tellett a hazautazásuk megszervezése. Magyar diplomáciai segítség mellett az érintett országok budapesti nagykövetségeinek közbenjárása is kellett ahhoz, hogy az egyiptomi Omar Jahja és a brazil Rogerio Moraes hazatérhessen, most viszont éppen az a feladat, hogy a szerb Vladimir Cupara, valamint honfitársa, a már a szakmai stábban dolgozó Momir Ilics is útra kelhessen és csatlakozhasson a szeretteihez.”

Azért öröm is akad: az „Építők” selejtezőcsoportja második helyezettjeként az EHF döntésének értelmében a nyolcad- és a negyedöntőt átlépve bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyet december 28-án és 29-én Kölnben rendeznek meg.

A cégvezető arról is beszámolt, hogy a francia másodosztályú Limoges együtteséhez szerződő szlovén Dragan Gajic, illetve a pályafutását a lengyel Wisla Plock csapatában folytató bosnyák Mirsad Terzic már felmentést kapott a távolból irányított otthoni edzések elvégzése alól. A szintén távozó Borut Mackovsekről pedig csak annyit mondott, hogy a szlovén sportoló egyelőre ingázik Veszprém és Szeged között, de hamarosan új otthonába költözik.

Sterbik még meggondolhatja magát

„A Szegedtől elbúcsúzó és a jövőben a mi csapatunkat erősítő spanyol Jorge Maqueda, az Eb-győztes honfitársa, Rodrigo Corrales, valamint a dán világbajnok Nikolaj Markussen is jelenleg a szabadságát tölti, de kapcsolatban állunk velük. Az új szerzeményeknek már júniusban vissza kell térniük Veszprémbe, mert közösen kell intéznünk a tartózkodási engedélyük kérelmezését és más hivatalos okmányaik beszerzését is. Ez a feltétele annak, hogy magyarországi munkavállalók lehessenek, és elkezdhessék a közös munkát.”

„Egy kicsit bonyolultabb lesz az ügymenet a nem EU-országból érkező orosz Danyiil Siskarjov esetében, de ha júniusban csatlakozik hozzánk, nem fut ki az időből” – mondta Sevinger, hozzátéve, hogy bár a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok kapusveterán Sterbik Árpád hivatalosan bejelentette a visszavonulását, a „soha többé” talán mégsem jelenti azt, hogy a jövőben nem áll készenlétben egy-egy beugrásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik