Férfi kézi NB I: „Kihasználtuk, hogy a Veszprém válságban van”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.21. 21:37
A Mol-Pick Szeged nem tud hibázni az idei szezonban, ezúttal a nagy rivális Telekom Veszprémet győzte le 32–27-re a férfi kézilabda NB I-ben. Az eddig még veretlen Tisza-partiak közül Bodó Richárd és Balogh Zsolt értékelt az NSO Tv-nek a mérkőzés után. 

„Nem mindig volt ez így, hogy arról beszéljünk a meccs előtt, hogy a Veszprém Arénában legyőzhetjük a Veszprémet – mondta Balogh Zsolt. – Nem mindennapi dolog, hogy itt bárki is nyer ellenfélként, de most válságban vannak, és mi ezt kihasználtuk.”

Nagyon nehéz meccs volt, főleg taktikailag, egyáltalán nem voltunk nyugodtak – nyilatkozta Bodó Richárd. – Az első félidő a Veszprémé, a második a miénk volt, vetélytársunk ziccereket rontott, ezeket a hibákat kihasználva tudtunk tőlük ellépni.”

Marin Sego teljesítményét a kapuban mindketten kiemelték, Bodó elmondta, edzéseken sokat versenyeznek egymással, de akkor általában ő nyer, a horvát kapus azonban a fontos tétmeccseken mindig lehúzza a rolót az ellenfél lövői előtt.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
7. FORDULÓ

TELEKOM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 27–32 (14–13)
Veszprém, 5000 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
VESZPRÉM: Sterbik – Gajic 1, Nagy L. 1, Mahé 3, Nilsson 5, Mackovsek 3, STRLEK 5 (1). Csere: Mikler (kapus), Ilics 3, Tönnesen 2, Terzic, Blagotinsek, Nenadics 3, Lékai 1. Edző: David Davis
SZEGED: SEGO 1 – Sostaric 2, MAQUEDA 5, Blazevic 1, Bánhidi 2, KäLLMANN 6, Bombac 4. Csere: Bodó 4, Sigurmannsson 2 (1), J. Canellas 1 (1), Balogh Zs. 3, Gaber 1, Zsitnyikov. Edző: Carlos Pastor
Az eredmény alakulása: 7. p.: 4–1. 14. p.: 8–5. 18. p.: 8–8. 24. p.: 11–11. 29. p.: 13–11. 38. p.: 17–18. 42. p.: 19–23. 50. p.: 24–27
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
David Davis: – A Szeged jó formában van, a Bajnokok Ligájában is százszázalékos. Az elejétől nehéz volt a meccs, jól kezdtünk, de aztán fokozatosan esett vissza a teljesítményünk. Igyekeztem új taktikát kitalálni, ám a Szegednek mindenre volt válasza. A szegedi kapus, Marin Sego nyerte meg a meccset, nem tudtunk ellene mit tenni. Jelenleg itt tartunk, de remélem, rövid időn belül sokat fogunk javulni. Ez vonakozik az erőnlétünkre és a játékszisztémánkra is.
Carlos Pastor: – Nagyon nehéz meccs volt, főleg az elején. Meg kellett találnunk a választ az öt egyes védekezésre. Ehhez újabb játékosokat kellett beállítanom. Fontos volt, hogy a Veszprém nem tudott elhúzni a félidőre. A másodikban már három-négy góllal is vezettünk, ami nyugalmat adott. A földön kell maradnunk, alázattal és rengeteg munkával tudjuk megtartani a formánkat és így lehet továbblépni. Még csak október van, sok mérkőzés van hátra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik