Férfi kézi: Minden sorozatban kötelező a final four - Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 12:58
null
Nagy László szerint minden sorozatban kötelező a final four (Fotó: Veres Viktor)
Nagy László, az MKB-MVM Veszprém kézilabdázója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, egy olyan csapatnak, mint a Veszprém, minden sorozat megnyerése „kötelező” feladat.

„A Veszprém számára a kézilabda regionális SEHA-liga megnyerése az elfogadható, a BL-csoportban az elsőségért a Vardar és a Löwen lesz a rivális” – jósolta Nagy László, a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Holnap jön az igazi erőpróba a SEHA-ligában, hiszen a Vardar Szkopje tavaly a BL-ben a későbbi győztes Flensburg ellen csak egyetlen góllal maradt alul, ráadásul a csapatát azóta még jobban megerősítette. Hogy milyen erős ez az új regionális liga? Még korai összegezni, elfáradunk persze a sok külföldi utazástól, az erőviszonyokat nézve például az Eperjes a magyar NB I első négyesében végezne, a Banja Luka és a Vojvodina ennél kisebb játékerőt képvisel, a Metalurg és a CO Zagreb pedig topkategóriás csapat. A SEHA-célunk a final four, de számunkra igazából a sorozat megnyerése lenne az elfogadható. A keretünk esélyessé tesz erre az óriási elvárásra. Ha tavaly egy tízes skálán úgy nyolcas erősségű volt a keretünk, akkor idén az igazolásokkal kilenc-kilenc és félre taksálhatjuk a komplett két sorunkat” – latolgatta Nagy László.

Hozzátette: „A BL-ben a csoportunk erőssége emlékeztet a tavalyi sorsolásra, de állunk elébe, szeretjük a nehéz feladatokat. A célunk, hogy Veszprémben idén is veretlenek maradhassunk, s közben elcsípjünk néhány pontot idegenben is. A csoportelsőségért elsősorban a Vardar és a Löwen lehet velünk versenyben.”

Szó esett a válogatott kispadjáról is: „Meglepett Mocsai Lajos távozása, hirtelen jött számomra ez a bejelentés. Hogy elfáradt-e a kapitány és a játékosok kapcsolata? Elképzelhető, függetlenül a vb-selejtezős kudarctól. Bárhogy oldja is meg a helyzetet a szövetség, én eleget fogok tenni a válogatott meghívásoknak. Korosztályom utolsó álma a riói olimpiai lehet, de nagyon nehéz lesz odajutni. A hírekben több külföldi jelöltet véltem felfedezni, mint magyart, így én egy külföldi kapitány-magyar segítő párosra számítok, ahol így a jövő magyar szövetségi kapitányát is felépíthetik az új játékosgenerációk mellé. Külföldi szakemberek közül én érthetően elfogult módon a spanyol trénerek felé hajlok, mellettük szólna a két magyar élcsapat kispadjának nemzetisége is. Az Ortega, Pastor párost viszont csak egyetlen esetben tudnám elképzelni a klubjukban végzett munkájuk mellett: rövid távon, ideiglenesen és csakis együtt, amennyiben októberig nem születne végső megoldás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik